30. kolo
18.03.2022 21:00 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

Rodrigo Moreno (© AFP)

Jiménez navedl svůj tým do Csaplárovy pasti, fantastický obrat Leedsu dokonal Ayling

Na úvod 30. kola anglické Premier League předvedli fotbalisté Leedsu neuvěřitelný obrat, když ve Wolverhamptonu vyhráli 3:2. Po poločase sice vedli Vlci o dvě branky, krátce po změně stran se však nechal vyloučit Raúl Jiménez a nastartoval hosty k velkému výkonu. Hřebíček do rakve domácích zatloukl až v nastavení Luke Ayling a rozhodl tak o zisku tří bodů pro svůj tým.

Nově jmenovaný trenér Leedsu Jesse Marsch v minulém kole na třetí pokus konečně zvítězil, čímž se mu podařilo alespoň dočasně vzdálit svůj klub sestupovým příčkám. Americký kouč přišel do slavného celku s jasným úkolem zpevnit naprosto katastrofální defenzivu. Ta zatím inkasovala 65 branek, což byla vůbec nejhorší bilance v celé soutěži. Vlci se na druhé straně drželi velmi solidní sedmé příčky a i přes své nevyrovnané výkony mohli stále reálně pomýšlet na účast v evropských pohárech.

Leeds vstoupil do klání mnohem aktivněji. Už po šesti minutách oslovil Daniel James centrem z levé strany Rodriga, který sice zvládl zakončit, bohužel pro hosty však jen těsně vedle levé tyčky. Za dalších pět minut se po chybě v rozehrávce Wolverhamptonu k míči dostal Patrick Bamford, avšak ani ten nemířil přesně. Nakonec to ale byli domácí, kteří se ve 26. minutě ujali vedení. Joao Moutinho vysunul přesným pasem Francisca Trincaa, jenž posléze našel v pokutovém území osamoceného Jonnyho Otta, pro nějž to tak byl ideální způsob, jak oslavit svůj 100. zápas za Wolves. Ve druhé nastavené minutě napřáhl Trincao z poměrně velké dálky, k jeho smůle však jen rozezvonil pravou tyč. Nakonec se ale tento Portugalec, zapůjčený do Wolverhamptonu z Barcelony, stihl ještě do konce poločasu prosadit, když v 11. minutě dlouhého nastavení přesně zamířil do levého dolního rohu branky Illana Mesliera.

Situaci pro svěřence Bruna Lageho po osmi minutách druhého dějství pořádně zkomplikoval Jiménez. Mexický útočník viděl po ostrém zákroku na Mesliera druhou žlutou kartu a musel předčasně pod sprchu. Hráči Leedsu naskytnuté početní převahy bleskurychle využili a v rozmezí tří minut se jim podařilo vyrovnat. Nejprve v 63. minutě dorazil po dvou nezdarech Aylinga míč do sítě Jack Harrison a o chvíli později využil zmatku v obraně Vlků Rodrigo. V závěru utkání The Whites svůj tlak vystupňovali a vstřelili zasloužený třetí gól. Ayling se zakončením z otočky trefil přesně mezi nohy Josého Sá a v táboře Pávů tak mohla propuknout euforie.

Leeds tedy opět zvítězil a vypadá to, že mu léčba novým trenérem začíná prospívat. O třetí triumf v řadě se Pávi pokusí po reprezentační přestávce, kdy 2. dubna přivítají Southampton. Wolverhampton se ve stejný den představí doma proti Aston Ville.

Autor: Livesport.cz / Adam Weikert

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele