33. kolo
11.05.2022 21:15 CET
1 : 5
(1:3)

Reportáž

Kevin De Bruyne (© AFP)

Famózní De Bruyne čtyřmi trefami pomohl Manchesteru City ke skalpu Wolves

Manchester City v dohrávce třiatřicátého kola znovu odskočil druhému Liverpoolu na rozdíl tří bodů a stále drží titulové trumfy pevně ve svých rukou. Wolverhampton mu moc odporu nekladl, především se mu pak nezdařilo jakkoli eliminovat hrozbu jménem Kevin De Bruyne, který si na své konto připsal hned čtyři branky, a to přesně během úvodních šedesáti minut.

Uběhlo pouhých sedm minut a De Bruyne se začínal rozehřívat do optimální teploty. Balón zachytil ve středu pole, následně ho předal Bernardu Silvovi, ten belgického mága okamžitě uvolnil do vápna, a odtud zapadla střela z první přesně do spodního rohu brány ke vzdálenější tyčce.

Wolverhampton každopádně zareagoval velmi záhy, konkrétně v 11. minutě, to když si Pedro Neto ne levé straně všiml, že mu ze druhé vlny sbíhá do blízkosti pokutové značky jeho spoluhráč Dendoncker, jal se ho tedy vybídnout, a udělal dobře, poněvadž z téhle pozice jiný Belgičan bez problémů skóroval. Nerozhodný stav však opravdu nevydržel nikterak dlouho.

V 16. minutě se totiž zase ozval De Bruyne. Nejprve se pokoušel obloučkem vyhledat před bránou volného Sterlinga, ten se sice k míči nepropracoval, nicméně vyběhnuvší brankář José Sá ho vyrazil pouze do volného prostoru před sebou, kde se ocitl nikým nestrážený De Bruyne, a ten zacílil nekompromisně pod břevno, ačkoli si domácí muž v rukavicích stačil na jeho zakončení sáhnout.

A o pouhých šest minut později se Manchester City propracoval ještě k jednomu přesnému zásahu. Sterling sice u lajny nezvládl osobní souboj s bránícím Aïtem Nourim a upadl na zem, sudí Atkinson ovšem ponechal výhodu, meruny se ihned zmocnil De Bruyne, jenž měl v podstatě příliš snadno umetenou cestičku až k pokutovému území, odkud se mu povedlo přízemní pokus nasměrovat k tyči. Hattrick za pouhých sedmnáct minut byl na světě, výrazně rovněž pomohl hostům zklidnit hru. A svoje vedení následně hlídali bez obtíží.

The Wanderers přitom nenašli správný recept na zvrat v tomto klání, De Bruyneho podnikání jim evidentně hodně narušilo sebevědomí. Mohlo jim být ještě více úzko, kdyby v závěru půle Belgičan tentokráte ze střední vzdálenosti nemířil do zámezí, čtvrthodinku po obrátce se ale opět De Bruyne gólově, naštěstí pro Wolverhampton již naposledy, ozval. Foden zleva vyslal krátkou nahrávku blíže do středu, Aït Nouri balón fakticky jen protečoval ke svému soupeři, který počtvrté v zápase rozvlnil síť.

Definitivní tečku za utkáním pak udělal v 84. minutě ještě Sterling, k němuž se dostal míč na zadní tyč před prázdnou branku poté, co vracející se Rúben Neves vyblokoval pokus Joãa Cancela. A mimochodem, De Bruyne mohl svou levačkou v 89. minutě úřadovat popáté, avšak tentokráte se po jeho počínání třásla jen branková konstrukce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, theguardian.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2

Reagovat
pobody's nerfect

2:0

Reagovat
Pony Slaystation

3:0

Reagovat
ian.rush

Tvl zas taková darda... doufám, ale už to moc nevidím na totul LFC. I kdyby City zaváhalo, tak to skóre už mají nastřílené.

Reagovat
smazaný uživatel

5,56-5,54. Výhra MC přesně o 3 goly-o 4 a více. Když má bookmaker svuj den tak to umí i na jednu setinku.Tentokrát ho neměl .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele