37. kolo
15.05.2022 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Teemu Pukki (© AFP)

Wolves potvrdili bídný závěr sezony remízou s Norwichem

Souboj celků s mizernou formou v utkání 37. kola anglické Premier League mezi Wolves a Norwichem skončil nerozhodně 1:1. Kanárky poslal do vedení ve 37. minutě jejich nejlepší střelec Teemu Pukki, jenž oslavil 11. ligovou trefu. Vlci s odpovědí přišli po změně stran, když si před domácím publikem připsal premiérovou trefu v ročníku mladý obránce Rayan Aït-Nouri. Oba týmy tak natáhly své série bez vítězství na šest zápasů.

Wolves se kvůli posledním nepřesvědčivým výkonům oddálili první sedmičce zajišťující evropské poháry, když čekali na výhru už pět utkání. To sestupující Norwich si nijak lámat hlavu nemusel. Příčinu letošního ligového krachu mohl kouč Dean Smith hledat i v úvodních inkasovaných gólech. Jeho svěřenci totiž obdrželi hned 26 branek jako první.

Lepší vstup do zápasu měli domácí, kteří měli na rozdíl od svého soupeře ještě teoreticky o co bojovat. Avšak do prvních dvou šancí se propracovali hosté, kteří vysouvali za obranu jejich nejlepšího střelce Pukkiho. Ten však ani jednou brankáře Johna Ruddyho, který se v nejvyšší anglické soutěži představil naposledy téměř před rokem, nepřekonal. Finský útočník však nevěšel hlavu a napotřetí již gólmana Wolves prostřelil. Z pravé strany si naběhl do pokutového území a přesně mířenou střelou na přední tyč stanovil pro Kanárky poločasové vedení.

Domácí jako by po změně stran nalezli nový impuls a od úvodních minut dobývali obranu Norwiche. Útočné snažení neslo ovoce a Vlci dokázali v 55. minutě srovnat. Závar v pokutovém území nejlépe zužitkoval Aït-Nouri, jenž hlavičkou na zadní tyč překonal Anguse Gunna. Vzápětí mohl být obrat dokonán, když se centr dostal až k Pedru Netovi. Tentokrát však gólman předvedl fantastický zákrok. V závěru střetnutí si už ani jedno mužstvo nevypracovalo akci hodnou vítězné trefy, a tak světelná tabule po konci utkání ukazovala nerozhodný stav 1:1.

Wolves v souboji s outsiderem zaváhali a brali pouze bod. The Wanderers čeká poslední ligový souboj 22. května, kdy zavítají na půdu věhlasného Liverpoolu. Norwich ukončí své působení v Premier League v souběžně hraném duelu s Tottenhamem.

Autor: Livesport.cz / Martin Dlapa

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele