3. kolo
20.08.2022 18:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Martin Ødegaard (© AFP)

Arsenal pokračuje bez ztráty, Bournemouth neměl šanci

Bournemouth prohrál v utkání třetího kola Premier League s Arsenalem 0:3. Kanonýři jsou dál stoprocentní, navíc se skóre 9:2. První dvě branky Artetova týmu vstřelil Nor Martin Odegaard, třetí přidal William Saliba.

Arsenal otevřel skóre už v páté minutě. Gabriel Jesus, který po příchodu ke Gunners předvádí parádní výkony, přešel přes několik protihráčů a poté přenechal balon Gabrielu Martinellimu, jehož tvrdou ránu vyrazil Travers jen k Martinu Odegaardovi, který už neměl problém dopravit míč do sítě. Netrvalo to dlouho a hostující výběr přidal druhou branku. Ben White si zprava zaběhl za obranu, poté poslal balon před bránu, kde jej Gabriel Jesus postrčil Martinu Odegaardovi, který vyslal nechytatelnou ránu pod břevno.

Na další zajímavý moment si diváci museli počkat až do 54. minuty. Přetažený centr z pravé strany našel Granita Xhaku, ten si balon zpracoval na prsa a přihrál pod sebe na Williama Salibu, jehož nádherná technická rána zapadla přesně do horního růžku. Gól, který bude aspirovat minimálně o cenu kola. Gunners přidali v 72. minutě dokonce už čtvrtý gól. Role se tentokrát prohodily, Martin Odegaard vyhledal Gabriela Jesuse, který však v době přihrávky zabíhal již za posledního obránce domácího celku.

Arsenal byl dál v ráži a v 87. minutě si připravil další nebezpečnou situaci. Brazilský útočník Gabriel Jesus byl nikým nehlídaný v pokutovém území, jenže bohužel pro něj trefil jen gólmana Marka Traverse, domácí následně zblokovali i pokus Bukaya Saky. V 90. minutě ještě Emile Smith-Rowe vyslal do gólovky Eddieho Nketiaha, který rovněž napálil pouze Marka Traverse.

Arsenal tak dál valí anglickou ligou bez ztráty a vypadá to, že má nastartováno na zajímavý ročník. Náročnější zkoušky však samozřejmě ještě přijdou, příště na Emirates Stadium přijede nováček Fulham.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
pesky passer-by

Obávam sa, źe City predali Arsenalu až príliš dobrého hráča. Túto sezónu posilinili ako len málokedy. S delom Gabrielom na čele tie čerešne rozmliaždia.

Reagovat
smazaný uživatel

Za 1,86 vyhrál Arsenal 0:2 na Crystal Palace. Ted je na dvoječku 1,43. To by mohla být výhra hostu přesně o jeden gol.

Reagovat
Lawman

Arsenal má vynikajúco vyskladaný tím a vedenie si už konečne uvedomilo, že ak chcú hrať o špicu, bez Brazilcov to nepôjde. A všetci brazílski Gabrielovia - Magalhaes, Martinelli a Jesus sú skvelí a na svojich postoch predstavujú svetovú úroveň. Okrem toho, na futbal Arsenalu sa dá nielen pozerať ale aj obdivovať efektívnosť systému. Pokiaľ mužstvo nepostihne nejaká maródka, Arsenal sa bude môcť uchádzať o titul ( bez preháňania )

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele