5. kolo
31.08.2022 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Jefferson Lerma a Dominic Solanke (© AFP)

Bournemouth opravil obranné valy, po debaklu v minulém kole udržel hladové Vlky na uzdě

Fotbalisté Bournemouthu v pátém kole anglické Premier League na domácím hřišti remizovali s dominantním soupeřem z Wolverhamptonu 0:0. Třešně sice po celý zápas tahaly za kratší konec provazu, přesto však dokázaly díky spořádané obraně a bezchybnému Netovi vybojovat první bod po sérii tří porážek v řadě.

Bournemouth přivítal Wolves s očekáváním lepšího výsledku, než zaznamenal v minulém kole proti Liverpoolu, se kterým padl vysoko 0:9. Tento debakl stál místo hlavního trenéra domácích Scotta Parkera, na jeho místo se tak pro toto utkání postavil Gary O’Neil. Wolverhampton sice doposud sídlil se dvěma body na předposledním místě tabulky, ale po náročném losu byly The Cherries jeho prvním soupeřem ze spodní poloviny soutěže.

V úvodu utkání se toho moc neudálo a ani akce hostů v 11. minutě nevypadala nebezpečně, v tom ale ve vápně napřáhl Matheus Nunes a jeho technický balon jen o pár centimetrů minul otevřenou levou stranu brány a skončil na břevnu. Další velkou příležitost nevyužil Pedro Neto. Portugalský mladík si navedl míč před pokutové území a vypálil k pravé tyči, střela se však pouze obtočila mimo. Vlci byli na míči nadále dominantní a domácí k ničemu nepouštěli, přesto se ale kvůli obětavosti obránců a vlastní střelecké nepřesnosti prosadit nedokázali.

V úvodních minutách druhého dějství mohli naopak udeřit domácí svou první střelou utkání. O tu se postaral Dominic Solanke, který si naskočil na centr z pravé strany pokutového území a hlavičkou zakončil, José Sá byl už ale tradičně na správném místě a tvrdému pokusu vystavil stopku. Hra se následně vyrovnala a oba celky se soustředily spíše na poctivou obranu než na divácky atraktivní fotbal směrem dopředu. Gólové sucho se tak pokusil prolomit Raúl Jiménez, rána k levé tyči mu však nesedla a skončila za brankovou čárou. Na toho zase navázal Daniel Podence, jeho hlavička ale mezi tři tyče nezamířila.

Bournemouth si po první letošní remíze rozdělil body s Wolves. O další body zkusí zabojovat v sobotu 3. září na půdě Nottinghamu. Wolves se ve stejný den představí doma proti Southamptonu.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele