2. kolo
13.08.2022 16:00 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Gabriel Jesus (© AFP)

Brazilská samba v podání Jesuse. Posila Arsenalu přispěla dvěma góly k výhře nad Leicesterem

Arsenal si ve druhém kole Premier League poradil na domácím trávníku s Leicesterem a zvítězil 4:2. Kanonýry za vítězstvím nasměrovala především letní posila z Manchesteru City Gabriel Jesus, jenž v první půli vsítil dva góly v rozmezí 12 minut a po změně stran ještě na dva přihrál. Další nováček v kádru červenobílých William Saliba se naopak neukázal v dobrém světle, když si v 53. minutě vstřelil vlastní branku.

Střetnutí dvou celků s vysokými ambicemi. To byl souboj londýnských Kanonýrů a Lišek z Leicesteru, přičemž první jmenovaní prožili výrazně lepší první kolo. Svěřenci Mikela Artety totiž odstartovali ročník na hřišti Crystal Palace a poměrně přesvědčivě si zajistili tři body. Leicester se doma proti Brentfordu sice dostal do pohodlného dvoubrankového vedení, o to však v závěrečných minutách přišel a z úvodního klání si odnesl pouze bod.

Arsenal svého soupeře tlačil od úvodního hvizdu a ve 22. minutě poprvé prověřil připravenost brankáře Dannyho Warda. Ten hlavičku Granita Xhaky z vápna jen se štěstím vyrazil na tyč. Jinak tomu bylo o minutu později, kdy se po povedené kombinaci dostal k míči Jesus, jenž velšského gólmana překonal střelou do pravé šibenice. Brazilský forvard znovu prokázal střelecký čich ve 35. minutě, kdy si po rohovém kopu naběhl na zadní tyč a hlavičkou do odkryté sítě poslal Kanonýry do dvoubrankového vedení.

Do druhého poločasu nevstoupil šťastně obránce červenobílých Saliba. Ten chtěl v 53. minutě hlavičkovat do náruče Aarona Ramsdala, místo toho ale poslal míč do vlastní sítě. Dvoubrankové vedení Arsenalu však dvě minuty nato vrátil Xhaka, jenž si ve vápně převzal pohotové přiťuknutí od Jesuse a po zemi zakončil do odkryté branky. Naději na vyrovnání vrátil Liškám James Maddison, který v 74. minutě propálill Ramsdala z ostrého úhlu. Kanonýři se ani tentokrát nepřesunuli do defenzivy a o chvíli později skóroval razantní střelou z hranice šestnáctky Gabriel Martinelli.

Arsenal tak znovu ukázal, že to letos s útokem na první čtyřku myslí vážně a v lize zůstává stoprocentní. V dalším kole 20. srpna poputuje na jižní pobřeží k zápasu proti Bournemouthu. Leicester ve stejný den přivítá Southampton.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele