17. kolo
26.12.2022 21:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Bukayo Saka (© AFP)

Arsenal otočil utkání s West Hamem a dál vévodí Premier League

Domácí začali utkání lépe, ale rychlá branka Saky nemohla být uznána kvůli ofsajdu. Ve 25. minutě se provinil faulem v pokutovém území Saliba a nabídnutou příležitost v podobě pokutového kopu proměnil hostující Benrahma. Brzy po přestávce Arsenal vyrovnal, když se v 53. minutě prosadil Saka. O pět minut později na něj gólově navázal Martinelli a poslal domácí tým do vedení. Povedenou dvacetiminutovku druhé půle završil Nketiah, který se trefil v 69. minutě a zvýšil už na konečných 3:1. Gunners utkání zvládli a upevnili si první místo před dotahujícím se Manchesterem City. West Ham zůstává na 16. místě.

Arsenal vstoupil do zápasu aktivně a již po pěti minutách hry otevřel skóre Saka po krásné týmové kombinaci. Gólovou radost domácího týmu však přerušil VAR, který odhalil ofsajd, a proto branka nemohla být uznána.

Ve 25. minutě Saliba fauloval protihráče v pokutovém území a sudí ukázal na značku pokutového kopu. Správný verdikt rozhodčího potvrdil ještě VAR a penalty se ujal Benrahma. Střelou doprostřed brány otevřel skóre zápasu a poslal West Ham do vedení. Arsenal si i po inkasované brance udržoval herní převahu, ale ve finální fázi chyběla potřebná kvalita, a tudíž to k žádné vyložené šanci nevedlo. Ve 44. minutě zajel do protihráče hostující Coufal a za svůj zákrok viděl žlutou kartu.

Větší vzruch přinesl až nastavený čas prvního poločasu. Hostující Cresswell zahrál v pokutovém území rukou a rozhodčí i v tomto případě odpískal pokutový kop. Nicméně po zhlédnutí videa své původní rozhodnutí k nelibosti hráčů Arsenalu odvolal a domácí tým tak velkou příležitost k vyrovnání nedostal. Do šaten se šlo za stavu 1:0 pro West Ham.

Arsenal se vyrovnávací branky dočkal v 53. minutě. Ødegaard našel chytrou přihrávkou do vápna Saku a ten uklidil míč přesně k levé tyči. Domácí byli při chuti a o pět minut později už šli do vedení. Xhaka vysunul do dobré pozice Martinelliho a ten překonal gólmana soupeře přesnou střelou do levého spodního rohu.

Gunners nepolevili z aktivity ani v následujících minutách a odměnou jim byl další gól. V 69. minutě se krásnou přihrávkou opět prezentoval Ødegaard, který přesně našel Nketiaha a ten zakončením k levé tyči zvýšil už na 3:1. V 73. minutě skončil v zápase Tierney a na jeho místo nastoupil Zinčenko. Na druhé straně střídal Souček, kterého nahradil Fornals.

Ve zbytku zápasu se už ani jeden z týmů do vážnější šance nedostal, a tak Arsenal po výborném výkonu v druhém poločase zvítězil 3:1. Gunners si upevnili první místo, zatímco Hammers jsou na 16. příčce.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com, onlajny.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
pesky passer-by

West Ham v jeho súčasnej (ne)forme rozstrieľajú kanonieri úplne bez problémov

Reagovat
Pharrell

Cože ? WHU really? No ti určitě ano

Reagovat
Petr Keš

Myslím že si zle pochopil

Reagovat
Pharrell

Ok dobře. Sorry Ale aspoň jsem tipnul dobře že Arsenal vyhraje 3:1 .

Reagovat
ignor24

Reagovat
PBLead

Reagovat
Pharrell

3:1 Come on Gunners win

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Gunner14

Reagovat
justcall

Reagovat
Championship

1

Reagovat
Gunner14

4-0

Reagovat
Petr Keš

2:1, když dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Moyesy tahni už

Reagovat
JohnnyDynamite

on to není špatný trenér na nějaký +- střed i v Evertonu se mu dařilo poskládat dobrý tým a hrát ten jeho styl na protiutoky s dlouhány,ale když má tým posunou výš tak si neví rady a nefunguje to

Reagovat
OnlyWHU

V první půli jsme drželi chytrou taktiku s nebezpečnými kontry, ve druhý naše postarší sestava ztrácela dech a inkasovali jsme. Nerad to přiznávám, ale v zápasech s top týmy se naše výkonnost čím dál víc vzdaluje. Ještě nedávno jsme dokázali zatápět komukoliv. Je s podivem, že po měsíci přestávky Moyes zase musel poslat na hřiště starý harcovníky pouze se dvěma letními posilami. To je rekonstrukce manšaftu, který má svůj zenit za sebou? Před trenérem stojí těžký úkol - vyhrát nad Brentfordem. Jinak už musí přijít změna. COY!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele