2. kolo
13.08.2022 13:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Emiliano Buendia (© AFP)

Bitva anglických legend dopadla lépe pro Gerrarda. Villans si připsali první výhru

Aston Villa dokázala ve druhém kolem nejvyšší anglické soutěže porazit na domácím hřišti Everton 2:1, a připsala si tak premiérovou výhru v novém ročníku. Ve vůbec prvním trenérském souboji bývalých spoluhráčů z reprezentace se tak musel Frank Lampard sklonit před Stevenem Gerrardem. Vítěznou branku vstřelil v 86. minutě Emiliano Buendía.

Celek z Birminghamu v úvodním kole nejvyšší anglické soutěže tvrdě narazil. Po velmi povedené přípravě totiž padl na půdě nováčka z Bournemouthu 0:2 a proti Karamelkám rozhodně měl co napravovat. Ani tým z modré části Liverpoolu nezačal nový ročník ideálně, na svém hřišti totiž nestačil na londýnskou Chelsea. Evertonians však měli proti Aston Ville zvýšenou motivaci, v ligovém utkání nad ní nezvítězili od roku 2016.

Aston Villa od začátku prokazovala svou kvalitu a udávala tempo utkání. Hosté strávili většinu času bez míče, jejich obranný blok byl ale kompaktní a držel ofenzivu Villans na uzdě. Překvapivě ale míč do sítě dostali poprvé Toffees. Po rohu dorážel z bezprostřední blízkosti Anthony Gordon, naneštěstí pro něj se ale nevyhnul těsnému ofsajdu, který musel potvrdit až VAR. Převahu svého týmu tak mohl ve 31. minutě přetavit ve vedoucí branku Danny Ings. Zkušený útočník si ve vápně dokázal míč pokrýt a umístit ho k levé tyči. Ještě před přestávkou musel ze hřiště kvůli zranění Abdoulaye Doucouré, který se stal šestým hráčem základní sestavy na marodce Evertonu.

Do druhého poločasu vstoupili hosté mnohem lépe a díky standardním situacím dokázali několikrát ohrozit Emiliana Martíneze. I díky obětavosti hráčů Aston Villy, kteří se vrhali do střel, ale k vyrovnání nedošlo. Zápas byl oproti první půli vyrovnanější, oba týmy ale zrazovalo zakončení. V 74. minutě mohl střídající Buendía akrobatickým zakončením rozhodnout utkání, evertonský Vitalij Mykolenko ale míč na brankové čáře vyhlavičkoval. Argentinský křídelník se dočkal v 86. minutě. Ve vápně si narazil s Olliem Watkinsem a do prázdné branky zvyšoval na 2:0. Jen o minutu později snížil na konečných 2:1 vlastní brankou Lucas Digne, který srazil do sítě centr Amadoua Onany.

Reparát za úvodní porážku tedy úspěšně složili domácí. Ti se znovu představí v akci 20. srpna, kdy se vydají na hřiště Crystal Palace. Everton se pokusí své první body posbírat ve stejný den doma proti Nottinghamu.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Barták

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele