22. kolo
04.02.2023 16:00 CET
2 : 4
(2:3)

Reportáž

Dennis Praet (© AFP)

Přestřelku ve Villa Parku zvládl lépe Leicester

Aston Villa padla v utkání 22. kola Premier League s Leicesterem 2:4, ačkoliv šla dvakrát do vedení. Za domácí se trefil Ollie Watkins, vlastní gól si dal Harry Souttar. Branky hostů si připsali James Maddison, Kelechi Iheanacho, Tete a Dennis Praet.

Zápas začal pěkně zostra, domácí mančaft se hned v deváté minutě ujal vedení. Emiliano Buendía přijal na středu balon z pravé strany a vyslal náramnou ránu, která sice přeletěla natahujícího se Warda, ale trefila pouze do břevno. U odraženého míče se však jako první objevil Ollie Watkins, který jej z bezprostřední blízkosti do sítě dostal. Vedení Aston Villy netrvalo dlouho. K vyrovnání vedla kuriózní situace ve vápně domácích, když hned po rozehrávce od branky Tyrone Mings ztratil míč v souboji s Iheanachem, ten ho posunul na Jamese Maddisona a hostující hráč ho přes obránce dostal do sítě.

Atraktivní duel měl dál grády. Watkins bohužel nedokázal v pokutovém území zpracovat pas Buendíi, jinak by byl ve stoprocentní šanci. Autor centru se o pár minut později přesunul do role střelce, když jeho hlavička skončila na horní tyčce. Domácí se však druhé branky nakonec přeci jen dočkali ve 32. minutě. Ollie Watkins si na levé straně vyměnil balon se spoluhráčem a pokusil se o prudký centr před bránu, bohužel pro Foxes si jej do brány srazil jejich stoper Harry Souttar.

Druhé vedení v utkání vydrželo Villans devět minut. Kristiansen si na levé straně narazil s Barnesem a odcentroval do pokutového území, kde zakročil Mings. Odražený míč se však dostal zpět k Harvey Barnesovi, ten poslal do šestnáctky další pas a našel úplně osamoceného Kelechi Iheanacha, který už neměl problém skórovat. Ani čtyři góly však pro první poločas nebyly dost, v nastaveném čase se totiž Leicester poprvé dostal do vedení. Domácí si opět zkomplikovali rozehrávku, toho využil Iheanacho a vyslal parádní kolmici za Mingse na nabíhajícího Teteho. Ten si obhodil gólmana Martíneze a poslal míč do prázdné branky.

V 63. minutě si domácí dělali naděje na vyrovnání, Emiliano Buendía se nádhernou kličkou prosmýkl do vápna mezi dvěma hráči a před bránou našel Baileyho. Ten si rovnal míč na střelu, ale nepropálil stopery Leicesteru. O osm minut později se Aston Villa srovnání skutečně dočkala, její radost ale netrvala dlouho. Buendía po rohovém kopu dostal balon nadvakrát do pokutového území, našel Philippeho Coutinha a ten se nemýlil. VAR však odhalil ofsajdové postavení brazilského šikuly. Foxes tak v 79. minutě své vedení potvrdili. Moreno minul balon, až se k němu dostal Dennis Praet. Ten si obhodil Emiliana Martíneze, který ještě zakopl, a pohodl potvrdil vítězství Lišek.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele