20. kolo
14.01.2023 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Ivan Toney (© AFP)

Neomylný exekutor penalt opět v akci. Vyšetřovaný Toney obral Bournemouth o všechny body

Brentford ve 20. kole Premier League potvrdil papírové předpoklady a porazil na vlastním hřišti Bournemouth 2:0. O výsledku rozhodl pokutový kop Ivana Toneyho z 39. minuty. Anglický útočník, který je v současnosti vyšetřován fotbalovou asociací kvůli podezření z nepovoleného sázení, tak proměnil i svou devátou penaltu mezi anglickou elitou. Lépe na tom byl v historii soutěže pouze Yaya Touré, jenž se stoprocentní bilancí kopal z bílého puntíku 11krát. Domácí Včely vyhrály třetí ligové klání v řadě a posunuly se na senzační osmou příčku.

Vynikající ligová forma Brentfordu se nepřenesla do pohárového utkání, kde Bees vypadli po prohře s West Hamem. Příliš je to však mrzet nemuselo, jelikož v anglické nejvyšší soutěži si doposud vedli skvěle, což potvrzovaly výhry nad Manchesterem City či Liverpoolem. Zato na druhé straně Bournemouth příliš důvodů k radosti neměl. V tabulce byl pouhý bod před sestupovým pásmem a z devíti předchozích ligových duelů až sedmkrát prohrál.

Londýnský favorit se do tempa dostával velmi pozvolna a v průběhu úvodní půlhodiny ani jednou neohrozil brankáře soupeře. Následně se rozhodl zápas rozhýbat australský sudí Jarred Gillett a po lehkém zatažení Toneyho, které měl na svědomí Marcos Senesi, odpískal přísnou penaltu. Sám faulovaný se ve 39. minutě z bílého puntíku již tradičně nemýlil a střelou k pravé tyči otevřel skóre. Hosté se k úvodnímu zakončení směrem na bránu dostali až v nastaveném čase, dalekonosný pokus Philipa Billinga ale v poklidu zneškodnil David Raya.

Odehranou hodinu hry zakončil povedenou individuální akcí domácí Christian Nörgaard, následná střela dánského záložníka však mířila jen doprostřed brány. O poznání nebezpečněji vypadala o chvíli později snaha Bryana Mbeuma, nicméně ani jeho obstřel zpoza vápna do sítě neprošel. Ujala se nakonec až akce ze 75. minuty, kdy z levé strany nacentroval do pokutového území Josh Dasilva a vedení Brentfordu přesnou ranou zvýšil Mathias Jensen. Gól odchovance Nordsjaellandu, jenž stylově oslavil svůj 50. start v anglické nejvyšší soutěži, byl v utkání tím posledním.

Brentford tak nadále pokračoval ve skvělých výkonech a zvítězil. O čtvrtou ligovou výhru v řadě zabojuje 22. ledna na půdě Leedsu, Bournemouth o den dříve doma změří síly s Nottinghamem.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Peníze nesmrdí.

Reagovat
Naseroslosos23

Toney is back, góla podle mě asi nedá, ale Brentford by to měli dát, 2:0 nebo 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele