6. kolo
03.09.2022 16:00 CET
5 : 2
(2:1)

Reportáž

Ivan Toney (© AFP)

Toney hattrickem skolil Leeds a potvrdil dobrý vstup Brentfordu do sezony

Utkání šestého kola anglické Premier League mezi Brenfordem a Leedsem ovládli domácí poměrem 5:2. Téměř celý duel režíroval Ivan Toney, který nejprve s přehledem proměnil penaltu a poté se bravurně trefil z přímého kopu, hattrick pak završil trefou po zmatku v obraně svěřenců Jesseho Marsche.

Nejúspěšnějším utkáním dosavadní sezony v podání Brentfordu byla drtivá výhra nad Manchesterem United. Společným jmenovatelem většiny jeho zápasů byl nicméně boj do závěrečných minut. V minulých třech kláních totiž právě v posledních 10 minutách Včely dvakrát zachraňovaly remízu, jednou je naopak o bod připravil Aleksandar Mitrovič z Fulhamu. Leeds odstartoval nový ročník velmi dobře, dařilo se mu však zejména na domácím hřišti. Venku vybojoval ze dvou duelů pouhý bod.

Chuť po bodech z venkovního stadionu byla cítit, hráči Leedsu drželi balon více na svých kopačkách, avšak do příliš nebezpečných šancí se nedostávali. Přestože domácí tahali za kratší konec, podařilo se jim otevřít skóre poté, co ve 30. minutě sudí Robert Jones odpískal penaltu, kterou Toney ranou do pravé části branky bez problému proměnil. Šestadvacetiletý útočník se prosadil i o 13 minut později, kdy perfektně kopnutým přímým kopem vymetl všechny pavučiny v pravém horním růžku branky Illana Mesliera. Snížení přišlo v první minutě nastavení, kdy si dokázal Luis Sinisterra šikovně obhodit jednoho z obránců Včel a následnou střelou z hranice šestnáctky překonal gólmana domácích.

Druhé dějství začalo v zajetých kolejích, hosté si vytvářeli slibnější příležitosti než jejich oponent. Navýšit skóre se domácím podařilo v 58. minutě, kdy došlo k velké chybě v obranné řadě Pávů a k nedorozumění s gólmanem Meslierem. Toho využil Toney, který završil svůj hattrick střelou z velké dálky, kterou překonal nejen brankáře domácích, ale také tři rozhozené obránce. Nepříznivý vývoj utkání pro Leeds emočně neunesl Marsch, ten v 64. minutě obdržel červenou kartu a byl vykázán. Utkání se ještě podařilo zdramatizovat, v 79. minutě se po přízemní přihrávce po zemi ve skluzu prosadil Diego Llorente. Netrvalo však dlouho a domácí se dostali do pohodlného vedení znovu poté, co se k balonu za obranu probojoval francouzský útočník Bryan Mbeumo, který střelou z hranice šestnáctky překonal gólmana hostů. Vítězství ve druhé minutě nastaveného času stvrdil Yoane Wissa.

Hráči Brentfordu tak soupeři vrátili porážku z posledního utkání loňské sezony a zvítězili. V příštím kole se 10. září představí v Southamptonu, Leeds o dva dny později přivítá Nottingham.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele