19. kolo
02.01.2023 18:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Bryan Mbeumo (© AFP)

Brentford i bez Toneyho dokázal porazit Liverpool a posunul se na sedmé místo

Zápas mezi Brentfordem a Liverpoolem odstartoval 19. kolo anglické Premier League. V utkání bylo vidět mnoho branek, a to jak uznaných, tak neuznaných. Za domácí Brentford se prosadil Mbeumo a Wissa, vlastní branku přidal stoper Liverpoolu Konaté. Za hosty v druhé půli skóroval Oxlade-Chamberlain.

Favorité z Liverpoolu vstoupili do utkání dle očekávání ve velkém stylu. Ve třetí minutě měl obrovskou šanci netradiční střelec Virgil van Dijk, nicméně jeho pokus z bezprostřední blízkosti vychytal španělský brankář David Raya, navíc o nedlouho později byl odpískán ofsajd. Ještě větší příležitost zahodil o pět minut později Darwin Núñez, když nejdříve přešel okolo domácího brankáře, ovšem následně nedokázal prostřelit v brance stojícího Bena Meeho.

Na druhé straně hřiště se vyznamenal v 18. minutě brankář Alisson. Po rychlém protiútoku Brentfordu se na něj řítil osamocený Bryan Mbeumo, jehož střelu dokázal brazilský gólman vyrazit na roh. Z něj se však domácí fotbalisté dočkali překvapivého vedení. Centr z pravé strany si totiž do vlastní sítě srazil stoper Ibrahima Konaté - 1:0.

Liverpoolští fotbalisté mohli v utkání rychle vyrovnat, to by ale musel Tsimikas přízemní střelou brankáře Rayu prostřelit. V následujících minutách byly k vidění mnohé chyby v rozehrávce Liverpoolu, Yoane Wissa dokonce uměl dvakrát míč dostat do branky soupeře, nicméně v obou případech nebyl gól uznán pro ofsajd. Konžský fotbalista se však přeci jen v závěru první půle dočkal, když jeho prudkou hlavičku po centru Jensena zachytil Alisson až za brankovou čarou - 2:0.

Jürgen Klopp vystřídal o poločasové přestávce hned trojici svých hráčů a odpověď v podobě vstřeleného gólu na sebe nenechala dlouho čekat, branka Darwina Núñeze ze 48. minuty však nebyla pro těsný ofsajd uznána. O dvě minuty později se však střelecky prosadil Alex Oxlade-Chamberlain, a tak byl opět zápas otevřený.

Obraz hry ve druhém poločase byl diametrálně odlišný. Liverpool byl daleko aktivnější a na hřišti dominoval, i přesto se mu nedařilo vytvářet si brankové příležitosti. Pět minut před koncem naopak znovu stříleli ostrými domácí. Bryan Mbeumo přetlačil v souboji Ibrahimu Konatého a následně zkušeně překonal vyběhnuvšího Alissona.

Liverpoolu se už branku vstřelit nepodařilo, a tak zápas skončil překvapivou výhrou domácích 3:1. Ti se výhrou posunuli na průběžné sedmé místo v tabulce, a to dva body za šestý Liverpool.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (3)

Přidat komentář
EL Gringo

Ťažký zápas, ale verim že to zvládneme.. Tipujem 1:3 a 2x sa trafí Nunez

Reagovat
Migelinh0

Keita je poslední zápasy naproti tragický. Jestli bude hrát základ, tak to bude hodně špatné.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele