17. kolo
26.12.2022 13:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Dejan Kulusevski a Harry Kane (© AFP)

Brentford se o body podělil s Tottenhamem

Premier League se vrátila ve velkém stylu, hned úvodní klání po měsíční pauze přineslo hned čtyři branky, nečekaný návrat Tottenhamu do hry a závěrečné drama, kdy po třech bodech sahaly oba celky. Nakonec se oba manažeři musí spokojit pouze se získaným bodem, přičemž spokojenější bude určitě Antonio Conte, protože na jeho svěřence by si po hodině hry vsadil jen málokdo.

Tottenham se dlouho nemohl dostat do potřebného tempa, čehož Brentford okamžitě využil. Domácí byli od úvodního hvizdu aktivnějším celkem a odměnu za to dostali po patnácti minutách hry. To se na levé straně dostal do úniku Mbeumo, přetaženým centrem našel nabíhajícího Jensena, který ještě vracel míč před branku, jenže jej nepříjemně tečoval jeden z obránců hostí. Brankář Forster sice ještě stačil balón reflexivně vykopnout, jenže pouze před osamoceného Janelta, který zblízka hladce dopravil balón do sítě. Tottenham kontroval jen střelou Sona zpoza vápna. Na druhé straně mohl před poločasem navýšit vedení Toney, ten si ale nepohlídal ofsajdové postavení, a tak branka nemohla být uznána.

Na startu druhého dějství Spurs přece jenom zvýšili svou aktivitu, jenže to nakonec byli domácí, kteří znovu dopravili merunu do potřebných míst. Dierovi se nepovedl odkop, a Brentfordu tak nabídl laciný rohový kop. Ten na přední tyči prodloužil Norgaard, na té zadní vyplaval úplně osamocený Toney, a ten zblízka dopravil míč podruhé do sítě.

Tottenham ale nesložil zbraně, postupně vystupňoval svůj tlak a klíčem k úspěchu byl útočník Harry Kane. Ten se po 65 minutách krásně zavěsil do vzduchu a centr Lengleta usměrnil nekompromisně ke vzdálenější tyči. O pět minut později měl tentýž hráč možnost vyrovnat, hlavou ovšem přestřelil. Hosté se vyrovnávací branky však přece jenom dočkali - dvacet minut před koncem vtrhl do vápna Doherty, jeho tečovaná zpětná přihrávka propadla k osamocenému Hojbjergovi, a ten z oblasti pokutové značky srovnal stav.

Šanci na výhru nakonec měly oba celky. Deset minut před koncem byl u centrovaného míče útočník Kane dříve než vybíhající brankář Raya a domácí od obrovské pohromy zachránila dobře postavená branková konstrukce. Na druhé straně se zase po přiťuknutí Mbeuma dostal do vyložené šance Toney, z malé vzdálenosti ale pod tlakem branku přestřelil, a tak utkání dospělo k dělbě bodů po remíze 2:2.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (4)

Přidat komentář
pesky passer-by

Váňa Toney veľa stávkuje:

Útočník Brentfordu Toney čelí obvineniam zo stávkovania, hrozí mu doživotný dištanc

Anglická Futbalová asociácia (FA) obvinila útočníka Ivana Toneyho z klubu FC Brentford z ďalších 30 prípadov porušenia pravidiel o stávkovaní. Dvadsaťšesťročného Brita prvýkrát obvinili v novembri tohto roka v 232 prípadoch stávkovania z rokov 2017 až 2021, najnovšie priestupky sa týkajú obdobia od marca 2017 do februára 2019.

"Naše súkromné rozhovory s Ivanom a jeho právnymi zástupcami v tejto veci stále pokračujú," uviedol klub FC Brentford z Premier League vo svojom oficiálnom stanovisku. Toney ešte v novembri uviedol, že spolupracuje s FA pri vyšetrovaní, do 4. januára 2023 musí k záležitosti vydať svoje stanovisko.

Ivan Toney je momentálne tretí najlepší strelec v aktuálnej sezóne Premier League s 10 gólmi. Za spomenuté prehrešky podľa platných pravidiel FA proti stávkovaniu hrozia previnilcom "finančná pokuta, suspendácia a v niektorých prípadoch doživotný dištanc".

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenhem win

Reagovat
Championship

02

Reagovat
fcb+mufc

tip 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele