22. kolo
04.02.2023 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Roberto De Zerbi (© AFP)

Brightonu zajistil 3 body Mitoma

Brighton se v 22. kole Premier League dlouhou dobu trápil, ale nakonec se mu podařilo porazit Bournemouth 1:0. O jedinou branku utkání se postaral v 87. minutě Mitoma. Domácí se posunuli na průběžnou šestou příčku, zatímco hosté klesli na předposlední pozici.

Ve 3. minutě byl nevybíravým způsobem zastaven v pokutovém území Welbeck, ale rozhodčí nechal hru pokračovat a penaltu neodpískal. V 9. minutě se provinil faulem na protihráče domácí Veltman a za svůj zákrok viděl žlutou kartu. V 15. minutě mohli jít domácí do vedení, Unday si našel odražený míč v malém vápně, avšak v obrovské příležitosti selhal a ani nadvakrát nepřekonal brankáře hostů.

Poté se připomněli hosté. V 17. minutě Lerma obdržel přesnou přihrávku do vápna, jeho následná střela ovšem skončila těsně nad brankou. Ve 32. minutě nechal brankáře hostů vyniknout Gilmour, který pohotově pálil v pokutovém území. Ve 41. minutě se dostal k hlavičce Welbeck, nicméně jeho pokus postrádal razanci, a tak si s ním brankář bez problému poradil.

V druhém poločase si první šanci vytvořili domácí. V 55. minutě se pěknou samostatnou akcí uvedl Welbeck, ale jeho střela branku soupeře nenašla. Vzápětí spálil obrovskou šanci Gilmour, jenž v ideálním postavení zakončil o kousek vedle. V dalších 20 minutách se ani jeden z týmů k žádné vyložené šanci nedostal a diváci byli ochuzeni o pěkné fotbalové momenty.

V 83. minutě si na přesný centr naskočil hostující Ouattara, jeho zakončení však bylo nepřesné a skončilo mimo bránu. Když už to vypadalo, že se oba týmy rozejdou smírem, tak udeřili domácí. V 87. minutě využil centrovaný balón Mitoma, který svou hlavičku nasměřoval k levé tyči a otevřel tak skóre utkání. Brighton už hubený náskok udržel a vyhrál 1:0.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele