6. kolo
04.09.2022 15:00 CET
5 : 2
(2:2)

Reportáž

Radost hráčů Brightonu (© AFP)

Obrana Leicesteru byla děravá jako řešeto, na Amex Stadium inkasovala pětkrát

Brendan Rodgers může být po víkendovém kole dalším vyhozeným manažerem, po prohře 2:5 na půdě Brightonu je jeho Leicester stále poslední a má na kontě jediný bod. Zápas otevřel už v první minutě Iheanacho, domácí stihli rychle zápas, díky vlastní brance Thomase a gólu Caiceda, otočit, do poločasu ale srovnal Daka. V druhé půli byli jasně aktivnější hráči Brightonu a po gólu Trossarda a dvou přesných zásazích Mac Allistera si připsali další ligovou výhru a vrátili se na průběžnou čtvrtou příčku.

Leicester bojoval o první výhru v sezóně a do utkání vtrnul bleskově, když na konci první minuty otevřel skóre a umlčel celý Amex Stadium. Krásná akce, kdy se po kombinaci Barnese s Tielemansem dostal k míči Patson Daka, který našel ve vápně nehlídaného Kelechiho Iheanacha. Ten usměrnil míč do prázdné branky - 1:0.

Brighton se snažil co nejrychleji zareagovat a hned o několik desítek sekund později se, po chybě v rozehrávce brankáře Warda, dožadovali penalty. Thomas však fauloval Marche ještě před pokutovým územím. Zahrávaný přímý kop výrazně hostující branku neohrozil.

Brighton se rychlého srovnání přeci jen dočkal. Osamocený Trossard odcentroval na zadní tyč. Balon podskočil Luke Thomas, a tak se k hlavičce dostal March. Jeho nepřesný pokus však srazil do vlastní sítě právě Thomas. Domácí manažer Graham Potter byl o pár minut později ještě spokojenější, když "Racci" dokázali otočit skóre.

Mwepu založil protiútok a sólovou akcí navedl míč až do útočné třetiny hřiště, ve které hráči Brightonu přečíslili Ndidiho a kapitána Evanse. Zambijský záložník následně vybídl Caiceda, který křižnou střelou na zadní tyč nedal Wardovi šanci. Obrovskou chybu si připsal v 29. minutě hostující brankář. Toho, při pokusu o rozehrání, připravil o míč Danny Welbeck a lobovaným míčem trefil jen horní síť Wardovy branky.

Na Amex Stadium bylo ale ve 32. minutě znovu srovnáno. Leicester dokázal ubránit nápor domácích, k míči se dostal Tielemans a ten nádherným dlouhým balónem za obranu z vlastní poloviny hřiště našel Patsona Daku, který si míč precizně zpracoval a skvělou střelou k tyči rozvlnil síť. Gólové hody v prvním poločase mohl prodloužit o deset minut později Harvey Barnes, jeho ránu však dokázal svým prvním zákrokem v zápase vykrýt španělský brankář Robert Sánchez.

Fanoušci na stadionu nečekali na první gól druhého poločasu dlouho a domácí příznivci byli u vytržení. K odraženému míči se dostal ve vzdálenosti asi 25 metrů od branky soupeře Alexis Mac Allister, jenž dělovkou vymetl šibenici Wardovy branky. Nicméně celé situaci předcházel milimetrový ofsajd Mwepua, a tak krásná branka nemohla platit. Brighton tlačil hosty i nadále, Mwepu se snažil o napravení svého ofsajdového postavení z předchozí situace, ale z velkého úhlu nedokázal soupeřícího brankáře prostřelit.

Obrana Leicesteru v 65. minutě opět propadla. Po průnikové přihrávce Pascala Große se střelou na zadní tyč prosadil Leandro Trossard a navrátil domácím vedení. Další kapitulace hostující defenzivy přišla jen o několik minut později, kdy se před brankářem Wardem objevil další osamocený hráč, Marchovu střelu ale velšský gólman vyrazil. V 70. minutě přišla další akce Brightonu, která vyvrcholila faulem Ndidiho v pokutovém území a odpískanou penaltou. Tu bezpečně proměnil Mac Allister a připsal si na své konto i regulérní gól.

Brighton dominoval i ve zbytku utkání a pomyslný hřebík do rakve zatloukl opět Mac Allister. V sedmé minutě nastavení se argentinský středopolař postavil k přímému kopu z nebezpečné vzdálenosti. Jeho nádherná střela skončila v levém horním rohu branky, brankář Ward se natahoval marně.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele