15. kolo
06.11.2022 13:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Arsenalu (© AFP)

Chelsea po nevýrazném výkonu nestačila na Arsenal

Blues v 15. kole doma prohráli s Arsenalem, o jediný gól zápasu se postaral Gabriel Magalhães. V utkání byli po celou dobu o něco lepší hosté, kteří větší aktivitu využili v 63. minutě, kdy se po rohu prosadil Magalhães. Chelsea za celý zápas vystřelila pouze jednou na bránu soupeře a na inkasovaný gól nenašla odpověď. Domácí tým prohrál v Premier League podruhé za sebou, zatímco Arsenal se po výhře vrátil na první místo, kde má nyní dva body náskok na druhý Manchester City.

Prvních deset minut se oba týmy víceméně jen oťukávaly a ani jeden z nich se nedostal do vyložené šance. V 11. minutě poprvé zahrozil Arsenal. Pěknou přihrávku do pokutového území obdržel White, ale jeho zakončení bylo nepřesné.

Ve 27. minutě zajel Aubameyang do protihráče a po zásluze viděl žlutou kartu, Ve 29. minutě si hosté vypracovali další nebezpečnou šanci. Na pěkný Martinelliho centr ze strany si naskočil Jesus, ovšem ani on proti Mendymu neuspěl a svůj pokus namířil vedle pravé tyče.

Chelsea na první šanci čekala až do 34. minuty, kdy se k míči v pokutovém území dostal Havertz, rychle si ho zpracoval a pohotově vystřelil na bránu, avšak jeho střela postrádala razanci a Ramsdale si s ní bez problému poradil. Vyrovnaný první poločas moc fotbalové krásy nenabídl, a tak se šlo do kabin za stavu 0-0.

Po přestávce měli opět o něco více ze hry Gunners. V 62. minutě dostal výbornou přihrávku do vápna Jesus, ale při jeho bombě se následně vyznamenal Mendy. Za okamžik zahrávali hosté rohový kop, Saka poslal nadýchaný centr do vápna, míč propadl ke Gabrielu Magalhãesovi a ten ho usměrnil do šibenice.

Chelsea na inkasovaný gól reagovala několika střídáními, ale k lepšímu výkonu jí to nepomohlo. Domácí předvedli další mdlý výkon a v Premier League prohráli podruhé za sebou. Arsenal se po zisku tří bodů vrátil zpět na první příčku.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
frederik

2:1

Reagovat
Petr Keš

1:3 snad

Reagovat
fcb+mufc

3-3

Reagovat
Pharrell

1:3 AFC

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele