4. kolo
27.08.2022 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Chelsea (© AFP)

Chelsea hrála hodinu v deseti, i přesto Leicester porazila

Londýnská Chelsea na Stamford Bridge přivítala v sobotu odpoledne Leicester City. Domácí se museli vypořádat s absencí manažera Thomase Tuchela, který si na tribuně odpykával jednozápasový trest za potyčku s Antoniem Contem. Arno Michels, který na lavičce pro dnešní zápas nahradil Tuchela, měl po vyloučení Gallaghera v prvním poločase vrásky na čele. Svými prvními dvěma góly v dresu Blues však o domácí výhře rozhodl Raheem Sterling; výsledek zápasu dokázal snížením změnit ještě Harvey Barnes, srovnat se však Leicesteru nepodařilo.

První velkou šanci měl v 7. minutě Loftus-Cheek, ten nicméně na hranici malého vápna selhal a z první trefil pouze brankáře Warda. Anglický záložník byl o pět minut později faulován v pokutovém území soupeře, nicméně pro ofsajd Havertze se penalta nepískala. V 28. minutě přišel taktický faul Conora Gallaghera, za který obdržel žlutou kartu. Byla to pro něj již druhá karta v zápase, a tak po necelé půlhodině předčasně odešel do sprch.

I přesto, že hráli v deseti, byli aktivnější a nebezpečnější domácí. Z tlaku ze závěru prvního poločasu však branka nepadla, Jamesova střela skončila pouze na tyčce, a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu.

Ten však netrval dlouho. V 47. minutě si udělal prostor pro střelu zpoza vápna Raheem Sterling a poslal Chelsea do vedení. Brankář Ward byl na jeho pokus krátký. Pro anglického reprezentanta to byla jeho první branka v dresu Blues po přestupu z konkurenčního Manchesteru City. Sterling mohl o tři minuty později zvýšit domácí vedení. Cucurella jej přihrávkou vybídl k šanci, ale jeho rána skončila pouze na tyči Wardovy branky.

Po hodině hry měl šanci střídající Iheanacho, jeho střela však byla zblokována, Mendyho bránu neohrozily ani dvě rány Barnese. Gól padl naopak opět do sítě Leicesteru. Milimetrový Jamesův centr z pravé strany našel Raheema Sterlinga, který jen doklepl míč do odkryté branky a svým druhým gólem v utkání zvýšil na 2:0.

Dvoubrankové vedení ale Chelsea nevydrželo dlouho. Chybu v Mendyho rozehrávce zaregistroval Tielemans a přihrál Barnesovi. Ten si následně narazil míč s Vardym a prudkou střelou prostřelil senegalského brankáře na bližší tyči.

Leicester v závěru utkání dělal vše pro to, aby si ze Stamford Bridge odvezl alespoň bod, ale ani Vardy při samostatném nájezdu na Mendyho branku, ani Pérez, jehož střela skončila na břevně, se nedokázali střelecky prosadit.

Domácí fanoušci mají důvod k radosti, neboť se Chelsea posunula zpátky do první poloviny tabulky, naopak Leicester se krčí na sestupové 19. příčce.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele