19. kolo
05.01.2023 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Riyad Mahrez (© AFP)

Chelsea ve šlágru kola nestačila na Manchester City

Chelsea v utkání provázela od začátku smůla a během prvního poločasu musela dvakrát střídat, když se krátce po sobě zranili Sterling a Pulišič. V prvním poločase byla hra poměrně vyrovnaná, ale ani jeden z týmů nedokázal využít své šance. Hosté rozhodli v 63. minutě a zasloužili se o to střídající hráči. Grealish krásnou přihrávkou našel Mahreze a ten v ideální pozici uklidil míč do brány. Manchester City získal 3 body a stáhl náskok vedoucího Arsenalu na 5 bodů.

Bohužel již v 5. minutě byl domácí trenér Graham Potter donucen udělat změnu v poli. Z důvodu zranění musel střídat Raheem Sterling a na jeho místo nastoupil Pierre-Emerick Aubameyang. V 17. minutě diváci viděli první vážnější šanci, Chelsea se prezentovala pěknou kombinací, na jejímž konci stál Pulišič, ale jeho následnou střelu zblokoval jeden z obránců soupeře.

Další smolný okamžik na straně domácího týmu přišel ve 22. minutě. Pulišič si přivodil zranění a gestikulací k lavičce dal jasně najevo, že už není schopen pokračovat ve hře. Amerického záložníka nahradil Carney Chukwuemeka. Ten prakticky vzápětí prověřil připravenost obrany City střelou z hranice vápna. Ve 33. minutě poprvé zahrozili i hosté, ale pokus, který vyslal na bránu Gündogan letěl hodně vysoko.

38. minuta nabídla obrovskou šanci Manchesteru, Haaland obdržel výbornou přihrávku do pokutového území, ovšem branku těsně přestřelil. Na konci prvního poločasu se ještě na druhé straně připomněl Chukwuemeka, jenž svým pokusem z hranice pokutového území orazítkoval levou tyč.

V 51. minutě si naskočil na přesný centr do vápna Aké a jeho prudká hlavička skončila na pravé tyči. O minutu později spálil vyloženou šanci De Bruyne, proti jehož střele k pravé tyči se vyznamenal Kepa. City stupňovali svou aktivitu a v 56. minutě se v další obrovské šanci objevil Silva, v ideální pozici však branku trestuhodně minul.

V 60. minutě v zápase skončili Silva s Fodenem a do hry se místo nich dostali Grealish a Mahrez. Právě Mahrez dostal od Grealishe v 63. minutě přihrávku do malého vápna a v ideálním postavení zakončil do odkryté branky. V 73. minutě předvedl výborný zákrok Ederson, který zblízka zlikvidoval hlavičku Havertze.

Chelsea do konce zápasu nedokázala gólově odpovědět, a tak si Manchester City odvezl cenné tři body, čímž stáhl náskok prvního Arsenalu na 5 bodů.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tento zápas nebylo nijak možné přidat do následujících zápasu???

Reagovat
smazaný uživatel

Jednička a nula-zisk pro sázkovky. Nesmí se to stát.

Reagovat
pesky passer-by

Takmer som ti šiel dať tohto smajla

...a potom

Reagovat
Greaber

Obávám se, že dostaneme lekci z produktivity, ale tak budu fandit a doufat v zázrak

Reagovat
smazaný uživatel

O 3 dny později spolu hrají FA CUP .

Reagovat
Pharrell

0:2 M City

Reagovat
Blackprince

0

Reagovat
neyto

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele