13. kolo
22.10.2022 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Kepa Arrizabalaga (© AFP)

Ve šlágru kola se Chelsea rozešla s Manchesterem smírně

Šlágr 13. kola Premier League mezi domácí Chelsea a Manchesterem United skončil remízou 1:1. Obě branky přitom padly až v závěrečných pasážích zápasu. Domácí skórovali jako první, hosté na každý pád stihli ještě srovnat a urvat ve svůj prospěch aspoň plichtu.

United vstoupili do utkání lépe a v prvním poločase měli několik šancí skórovat. Nejdříve si na výborně chytajícím Kepovi vylámal zuby Antony, poté to dvakrát nebezpečně zkoušel Rashford, ale ani on neuspěl. Po přestávce měla více ze hry Chelsea. V 87. minutě se provinil nedovoleným zákrokem v pokutovém území McTominay a rozhodčí pískl penaltu pro domácí. Tu následně proměnil Jorginho. United se až do konce snažili o vyrovnání, což se jim nakonec vyplatilo. Blues vzal tři body Casemiro, který se v 94. minutě krásně prosadil hlavou, a vstřelil tak svůj první gól za United.

Do zápasu vstoupili aktivněji hosté, kteří více drželi míč na svých kopačkách, dobře kombinovali a poměrně snadno soupeře přehrávali. V první větší šanci se objevil ve 12. minutě Antony, který vystřelil kousek za vápnem k levé tyči, jenže jeho nebezpečný pokus Kepa pokryl.

Ve 28. minutě United zahrozili znovu. Po krásné přihrávce do vápna se v dobré pozici objevil Rashford, nicméně jeho pokus mířil pouze doprostřed brány, a tak si s ním Kepa poradil. Ve 32. minutě zajel do protihráče Antony a rozhodčí neváhal vytáhnout žlutou kartu.

Dobře hrající Rashford měl další šanci ve 34. minutě, když se sám probil až do pokutového území Chelsea, avšak ani tentokrát brankáře nepřekonal, jelikož jeho střele chyběla razance. V 36. minutě střídal na straně domácích Cucurella, kterého nahradil Kovačič.

V závěru prvního poločasu měl ještě obrovskou příležitost ke skórování Antony, jenž se po chytré přihrávce dostal ve vápně k zakončení, nicméně jeho pokus těsně minul branku.

Po přestávce proběhly dvě změny na straně hostů. V zápase skončili Sancho a Varane a na jejich místo přišli Lindelöf s Fredem. Druhý poločas už nebyl tak záživný jako první a nebylo v něm k vidění mnoho fotbalové krásy. Na obou týmech bylo vidět, že nechtějí udělat chybu a pustit soupeře do šance.

Chelsea zápas vyrovnala a postupem času začala mít více ze hry. V 73. minutě zahrávali domácí fotbalisté rohový kop. Do vzduchu se vyšvihl Chalobah, avšak k jeho smůle usměrnil míč jen do břevna. O minutu později se na druhé straně odhodlal ke střele Fernandes, ale jistý zákrok předvedl opět Kepa.

Když už to vypadalo, že nás čeká utkání bez branek, tak McTominay v 87. minutě nešikovně zfauloval jednoho z domácích hráčů a rozhodčí okamžitě ukázal na penaltovou značku. K míči se postavil Jorginho a obrovskou příležitost bez problému proměnil.

United se v závěru hnali za vyrovnáním a jejich úsilí se nakonec vyplatilo. V 94. minutě se pěkným centrem do pokutového území prezentoval Shaw, na míč si naskočil Casemiro a hlavičkou ho uklidil k pravé tyči za bezmocného Kepu. Balón se ještě odrazil od tyče a poskakoval na brankové čáře, ale sudí podle hodinek potvrdil, že už byl za čárou a branku uznal. Ve šlágru kola se tak Chelsea rozešla s Manchesterem smírně.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
scholes18

1:4

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
fcb+mufc

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
neyto

0:2

Reagovat
REPLIKATOR

Nejlepší výsledek pro soupeře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele