19. kolo
04.01.2023 21:00 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Tottenham deklasoval Crystal Palace

Tottenham po dlouhé době v Premier League neinkasoval a díky zlepšenému výkonu ve druhém dějství si na své konto připsal hladkou venkovní výhru 4:0. Crystal Palace naopak musí zlepšit svou výkonnost před domácím publikem, od pauzy po mistrovství světa v Kataru je to totiž už druhý debakl, který schytal na vlastním stánku.

Tottenham do utkání vstoupil aktivně a nebezpečný byl novic v sestavě Bryan Gil. Ten nejprve pálil jen do blokujícího Guehiho, jeho druhý pokus o chvíli později zase lapil do rukavic brankář Guaita. Na druhé straně se k zakončení dostal po individuální akci Zahy útočník Ayew, brankář Lloris jej ale parádním zákrokem vychytal. Nebezpečně ještě pálil stoper Andersen, ten ale branku o kousek minul.

Na startu druhého dějství vyrobil velkou chybu Romero, kterého ale zastoupil jeden z jeho kolegů a ránu Ayewa zblokoval na roh. A pak už se začali činit také hosté. Po rychlém brejku nejprve pálil Doherty mimo, z další akce už však přece udeřilo. Rychlý brejk potáhl Gil, následně balón do pokutového území nacentroval Perišič, tam našel Harryho Kanea, a ten se zblízka nemýlil.

Jen o pár minut později byl již rozdíl ve skóre dvoubrankový. Na pravé straně si Kane vyměnil míč s Gilem a prvně jmenovaný pak z poměrně ostrého úhlu krásnou střelou na zadní tyč rozvlnil síť podruhé.

Palace se najednou úplně sesypali, třetí gól mohl po rychlém brejku přidat Perišič, jeho pokus však z brankové čáry odkopl stoper Andersen. Třetí branky se ale hosté stejně dočkali, dvacet minut před koncem srazila obrana přihrávku Sona jen k osamocenému Dohertymu, který přízemní střelou dostal míč do sítě potřetí. Definitivní tečku za zápasem pak dal o dalších pět minut později útočník Son, který přetlačil stopera Guehiho a přízemním zakončením na bližší tyč uzavřel skóre na 4:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hollo

1-2 .. 1-3 čistá dvojka ;)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele