13. kolo
22.10.2022 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Anthony Gordon (© AFP)

Everton snadno přehrál Crystal Palace

Everton si v sobotu odpoledne možná až překvapivě snadno poradil s hostujícím Crystal Palace, který pokořil hned třemi přesnými zásahy. Pohodlnou jízdu za třemi získanými body odstartoval v první půli Calvert-Lewin, ve druhé půli pak přidali branky Anthony Gordon a Dwight McNeil, i díky nimž se Everton posunul na jedenáctou příčku v tabulce.

Jako první zahrozil střelou ze střední vzdálenosti záložník Gray, jeho ránu ale bez potíží lapil brankář Guaita. Po jedenácti minutách se ovšem poprvé měnilo skóre - hostující Milivojevič lacino přišel o míč, Iwobi našel na vápně Calvert-Lewina, který míč krásně postrčil mezi nohama stopera Guehiho a ranou na zadní tyč otevřel účet utkání. Milivojevič se sám po patnácti minutách hry pokoušel svou chybu odčinit, ránu ze střední vzdálenosti každopádně poslal vysoko nad. Nebezpečným pokusem se po pětadvaceti minutách prezentoval také domácí Gordon, branku však taktéž těsně přestřelil.

Na startu druhého dějství si svou největší příležitost v utkání vypracovali fotbalisté Crystal Palace. Po hezké kombinaci našel Ayew na malém vápně nabíhajícího Oliseho, do jehož zakončení ale na poslední chvíli vložil nohu stoper Coady, a míč tak zblokoval mimo tři tyče. Tentýž hráč pálil po hodině hry nebezpečně z přímého kopu, střelu ovšem nasměroval pouze na horní síť branky Pickforda.

V 63. minutě se pak Evertonu podařilo přidat pojistku. Krásnou kombinační akci zakončil zakončením Mykolenko, Guaita sice jeho ránu zkrotil, vyrazil ji ale pouze před dobíhajícího Gordona, který balón zblízka dopravil do sítě. Asistent hlavního rozhodčího sice ještě nesmyslně zvedl praporek na znamení ofsajdu, avšak kontrola u videa rychle odhalila, že se o postavení mimo hru v žádném případě nejednalo.

Definitivní podobu výsledku pak dal sedm minut před koncem po hezké narážečce s Iwobim záložník McNeil. Everton se tak díky výhře posunul na jedenácté místo, Crystal Palace se propadl na příčku dvanáctou.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele