15. kolo
05.11.2022 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Leicesteru (© AFP)

Leicester zvítězil v Goodison Parku nad Evertonem

Leicester navázal na dobré výkony z posledních týdnů a v 15. kole vyhrál na půdě Evertonu 2-0. Hosté šli na konci prvního poločasu do vedení, když se krásnou střelou do šibenice prosadil Tielemans. Neproduktivní domácí nedokázali na vývoj zápasu adekvátně zareagovat, a tak "Lišky" přidaly v 86. minutě druhý gól, který vstřelil Barnes. Leicester se po zisku tří bodů posunul na průběžnou 13. příčku.

Leicester vstoupil do utkání aktivněji a první vážnou příležitost si vypracoval ve 4. minutě. Daka obdržel krásnou přihrávku za obranu soupeře a pohotovou střelou z vápna mířil k pravé tyči, jeho slibný pokus ovšem výborně zneškodnil Pickford.

Herní převaha Leicesteru vedla v dalších minutách prvního poločasu k několika nebezpečným akcím, ale hostujícím hráčům chyběla větší kvalita ve finální fázi. "Liškám" vyšel až konec první půle. Nejdříve se ve 43. minutě objevil v další skvělé šanci Daka, nicméně jeho střelu znovu zlikvidoval pozorný Pickford.

Hosté se gólu dočkali až o dvě minuty později. Tielemans dostal přihrávku na hranici vápna, míč si zpracoval a okamžitě vystřelil na bránu. Jeho přesná střela mířila do levé šibenice a Pickford s ní už nemohl nic dělat. Everton byl v prvním 45 minutách téměř neviditelný a žádnou vyloženou šanci si nevypracoval.

Po přestávce mohli domácí srovnat. Ve 49. minutě dostal přihrávku do vápna Calvert-Lewin, ale jeho následný pokus fantasticky pokryl Ward. V 60. minutě zahrozil opět hostující tým, když Maddison z hranice vápna napálil tvrdou střelou pravou tyč. Hosté si hlídali těsný náskok, avšak už neměli tak jednoznačnou převahu jako v prvním poločase. Nakonec se však dočkali druhého gólu. V 86. minutě Maddison přihrávkou krásně našel Barnese a ten překonal Pickforda podruhé střelou do levého horního rohu brány.

Domácí se už na závěrečný nápor nezmohli, a tak Leicester zvítězil 2-0.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele