3. kolo
20.08.2022 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Demarai Gray (© AFP)

Nováček získal další bod

Everton pouze remizoval v utkání třetího kola Premier League s Nottinghamem Forest 1:1. Hosty poslal do vedení z kraje poslední desetiminutovky Brennan Johnson, domácí pak chvíli před koncem základní doby zachraňoval Demarai Gray.

V desáté minutě se po přihrávce z levé strany dostal k balonu Anthony Gordon a zpoza vápna vyslal nebezpečný pokus, který jen těsně minul pravou tyč Hendersonovy brány. Na další příležitost si fanoušci v Goodison parku počkali až do 50. minuty, kdy zahrozil tentýž fotbalista. Gordon vyslal tvrdou ránu, ale znovu pálil jen těsně vedle tyče. Hosté se první příležitosti dočkali až v 75. minutě. Morgan Gibbs-White přihrával z levé strany na pravou, kde operoval Neco Williams. Jeho následná střela z pětadvaceti metrů jen prosvištěla kolem brankové konstrukce.

Nottingham však nakonec byl tím, kdo otevřel skóre. Pickford si v 81. minutě dokázal poradit s nebezpečnou ránou z hranice pokutového území, jenže míč vyrazil tak nešťastně, že jej nasměroval jen na kopačky nikým nehlídaného Brennana Johnsona, který si poradil střelou ke vzdálenější tyči. Hosté však vedli jen sedm minut, než se prosadili Toffees. Velkou zásluhu na tom měl brankář Jordan Pickford, který dlouhým nákopem našel za obranou Demaraie Graye, který si balon zpracoval a poté jej podél Deana Hendersona poslal do brány, čímž domácím zařídil alespoň bod.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele