11. kolo
15.10.2022 16:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Jefferson Lerma (© AFP)

Fulham se rozešel s Bournemouthem smírně

V 11. kole přivítal Fulham na svém hřišti Bournemouth a byli to hosté, kteří začali lépe. Ve 2. minutě se pěkně prosadil Solanke a poslal Cherries do vedení. Domácí vyrovnali ve 22. minutě po brance Diopa, ale hosté si vzali vedení zpět, když o sedm minut později skóroval Lerma. V 51. minutě zajel do protihráče Lerma a rozhodčí odpískal penaltu pro Fulham. Tu bezpečně proměnil Mitrović a vyrovnal na 2:2. Domácí měli ještě v úplném závěru velkou šanci otočit utkání, ale Mitrović v dobré příležitosti selhal.

Hosté šli již ve 2. minutě do vedení, když Billing přihrál volnému Solankemu a ten střelou doprostřed brány otevřel skóre utkání. Domácí odpověděli ve 22. minutě, po dobře rozehraném rohovém kopu se do vzduchu vyšvihl Diop a razantní hlavičkou překonal gólmana hostů. Ve 26. minutě rozhodčí pískl penaltu pro Bournemouth, do hry však ještě vstoupil VAR, který odhalil, že domácí Ream nefauloval, a tak sudí pokutový kop odvolal.

Divoká desetiminutovka vyvrcholila ve 29. minutě, kdy Solanke pěknou přihrávkou vysunul Lermu a ten přesnou střelou k pravé tyči překonal brankáře domácího týmu podruhé. Ve 31. minutě vstoupil do hry opět VAR, hráči Fulhamu se dožadovali penalty po údajné ruce Frederickse. Sudí i v tomto případě po konzultaci s videorozhodčím rozhodl, že vše proběhlo dle pravidel a pokutový kop se nekonal.

Na konci poločasu opět zahrozili hosté, kteří byli v prvním poločase jednoznačně lepším týmem. Nejdříve zakončoval hlavou Lerma, ale jeho pokus skvěle pokryl Leno. V 41. minutě se v obrovské šanci zjevil hostující Smith, nicméně Leno se vyznamenal i podruhé a svůj tým zachránil.

Po přestávce začali lépe domácí. V 51. minutě nešetrně zajel v pokutovém území do protihráče Lerma a rozhodčí odpískal penaltu. Exekuce pokutového kopu se ujal Mitrović a střelou k pravé tyči nedal gólmanovi šanci. V 65. minutě byl velmi blízko gólu Solanke, ale jeho pokus směřující k tyči Leno perfektně zneškodnil.

Od 70. minuty se na hřišti zejména bojovalo a ani jeden z týmů se dlouhou dobu nedostal do vyložené šance. V nastaveném čase mohl Fulham zápas otočit. Po pěkné přihrávce se v malém vápně dostal k míči Mitrović, jeho pohotová střela ovšem mířila o kousek vedle. Fulham se po 90 minutách rozešel s Bournemouthem smírně 2:2.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele