12. kolo
20.10.2022 20:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Harrison Reed (© AFP)

Fulham nedal Aston Ville šanci

Domácí využili herní převahu v 36. minutě, kdy se z hranice velkého vápna prosadil k tyči Reed. V 62. minutě dal hostující Douglas Luiz hlavičku Mitrovićovi, za což viděl červenou kartu. O šest minut později domácí dostali po ruce Cashe výhodu pokutové kopu, který následně proměnil Mitrović. Třetí gól přidal Fulham v 83. minutě, kdy si do vlastní brány srazil míč Mings. Fulham jednoznačně vyhrál a posunul se na 9. pozici.

Fulham začal zápas aktivně. V 18. minutě rozehráli domácí rohový kop, na centrovaný míč si naskočil Mitrović a nebezpečně zakončoval doprostřed brány, naneštěstí trefil jednoho z bránících hráčů, který balón odkopl. Ve 21. minutě zahrávali Whites volný přímý kop ze střední vzdálenosti. Balón pěkně trefil Pereira, ale Martínez se vyznamenal a s jeho pokusem si poradil.

V následujících minutách se ozvali i hosté, kteří byli nebezpeční zejména ze standardních situací, branku ale nevstřelili. Ve 32. minutě se kousek za vápnem odhodlal ke střele hostující Watkins, nicméně Leno jeho pokus doprostřed brány pokryl.

Ve 33. minutě spálil Willian velkou šanci, když z hranice vápna vystřelil přesně k pravé tyči, avšak střelu vytáhl na roh Martínez. Ve 36. minutě už byl o poznání přesnější jeho spoluhráč Reed, jenž napřáhl z podobné pozice a jeho pěkný pokus po zemi zapadl přesně k levé tyči - 1:0 pro Fulham.

Aston Villa mohla vyrovnat na konci prvního poločasu. Watkins se v pokutovém území soupeře dostal k odraženému míči a prudce vystřelil, jeho velkou šanci zlikvidoval krásným reflexivním zákrokem Leno.

Po přestávce na straně hostů skončili Bailey a Bednarek, které nahradili Cash a Buendía. Úvodních 15 minut druhé půlky nabídlo vyrovnanou hru s několika šancemi na obou stranách, ke gólu to ale nevedlo.

V 62. minutě dal Luiz hlavičku Mitrovićovi. Situaci zkoumal VAR, který nakonec rozhodl o červené kartě pro hostujícího hráče. O šest minut později zahrál v pokutovém území rukou Cash a rozhodčí zapískal penaltu. Tu následně proměnil Mitrović a zvýšil na 2:0.

V 83. minutě si po pěkné akci domácího týmu omylem srazil balón do vlastní brány Mings a už to bylo 3:0. Fulham si ve zbytku zápasu pohlídal třígólový náskok a po výborném výkonu se vyšvihl na 9. příčku.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele