11. kolo
16.10.2022 15:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Bukayo Saka (© AFP)

Arsenal těsně vyhrál nad Leedsem, rozhodl Saka

Leeds United padl v domácím utkání jedenáctého kola Premier League s Arsenalem 0:1. Lídr soutěže měl tentokrát namále, v první půli se trefil Saka a domácí nedokázali proměnit pokuty kop, ani žádnou z jejich šancí.

Utkání začalo poněkud netradičně, když kvůli technickým potížím při komunikaci rozhodčích musela být hra přerušena a hráči byli dokonce posléze odesláni do šaten. Nakonec se vše podařilo opravit, a tak mohly přijít dvě velké šanci ve 21. minutě.

Po rohovém kopu domácích se před bránou vytvořila skrumáž, Ramsdale musel na brankové čáře vytáhnout výtečný zákrok. O pár vteřin později zahrozili Gunners, když Ødegaard vysunul Jesuse, který sice přehodil Mesliera, ale s ním i celou bránu.

Ve 35. minutě už to londýnskému celku vyšlo. Hosté využili chyby domácího týmu v rozehrávce, Ødegaard poté parádně vysunul Saku, který se sice dostal do poměrně velkého úhlu, ale přesto napálil balon parádně pod horní tyčku.

Do druhé půle naskočil za Leeds do hry Patrick Bamford a ten hned skóroval. Bohužel pro něj tomu předcházel útočný faul, a tak VAR gól odvolal. Bamford se mohl prosadit i po zaváhání Saliby při rozehře, ale v samostatném úniku na Ramsdaleho nadvakrát neuspěl.

Bamford zřejmě ráno vstal z postele špatnou nohou, protože jinak se jeho počínání ani nedá popsat. Po hodině hry totiž Saliba zahrál v pokutovém území rukou a hlavní sudí po konzultaci s VAR odpískal penaltu. Té se ujal právě Bamford, jenže jeho prudká rána nemířila mezi tři tyče.

Tlak domácích však pokračoval, Aaronson připravil ohromnou šanci pro Sinisterru, jeho ránu skvělým zákrokem zlikvidoval Ramsdale. Ten poté při dalším úniku doslova ukradl míč z kopačky Bamforda.

V závěru se ještě děly věci. Rozhodčí Kavanagh ukázal Gabrielovi po hádce s Bamfordem červenou kartu a zároveň nařídil penaltu pro Leeds. Domácí útočník do Gabriela vrazil a ten se po něm poté ohnal nohou. Vše ale nakonec zrušil VAR, Gabriel vyfasoval pouze žluté napomenutí a penalta se nakopala.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
pesky passer-by

žiadny komentár. Leicester journey this year

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele