13. kolo
23.10.2022 15:00 CET
2 : 3
(1:1)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Aleksandar Mitrović (© AFP)

Fulham naplno bodoval v Leedsu

Domácí byli v úvodu zápasu lepším týmem a po zásluze šli do vedení po brance Rodriga. Hosté odpověděli ve 26. minutě, kdy se prosadil Mitrovič. Úvod druhého poločasu patřil opět domácím, ale několik výborných šancí ke skórování Peacocks nevyužili. Fulham ukázal produktivitu a po gólech Reida a Williana vedl už 3-1. Domácí snížili v 92. minutě, když se trefil Summerville, ale více už se jim nepodařilo. Fulham v Leedsu uspěl a vyhrál 3-2. Domácí měli od začátku herní převahu. V 15. minutě se jeden z hráčů Leedsu prezentoval zajímavým centrem do pokutového území, balón se dostal až ke Cooperovi, ale tomu gólovou radost překazil hostující obránce, který střelu včasným skluzem zablokoval. Ve 20. minutě už Leeds mohl slavit. Po důrazu v malém vápně se dostal k míči Rodrigo a hlavou nasměřoval míč za bezmocného Lena. Hosté odpověděli velmi rychle. Ve 26. minutě se ujal rohového kopu Pereira, jeho přesný centr našel hlavu Mitroviče a ten se trefil pěkně pod horní tyč. Ve 31. minutě mohli jít hosté do vedení, když se Pereira po pěkné samostatné akci dostal až před gólmana, nicméně ten jeho střelu zlikvidoval. Ve zbytku prvního poločasu se hrála vyrovnaná hra a ani jeden z týmů se nedostal do další vyložené šance. Druhý poločas začal daleko lépe Leeds. Po rychlém protiútoku se zjevil v pokutovém území Aaronson, ale svůj pokus namířil nad. Za okamžik selhal v obrovské šanci Rodrigo, jenž střílel v ideální pozici, avšak branku trestuhodně přestřelil. V 67. minutě dostal přihrávku do vápna Bamford, balón si zpracoval, nicméně následná střela směřovala pouze doprostřed brány, a tak s ní brankář neměl problém. Nevyužité šance Leedsu potrestal Fulham vzápětí. V 75. minutě Pereira poslal krásný centr do pokutového území, kde se do vzduchu vyšvihl Reid a hlavou se trefil k levé tyči. V 84. minutě zvýšil na 3-1 Willian, jenž se pěkně prosadil k levé tyči po přesné přihrávce Reeda. V 92. minutě se ještě domácím podařilo snížit po gólu Summervilla, ale na výhře Fulhamu už to nic nezměnilo.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele