19. kolo
04.01.2023 20:45 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Lucas Paquetá (© AFP)

West Ham si veze z Leedsu bod

Leeds v rámci 19. kola nejvyšší anglické ligy remizoval na Elland Road s West Hamem 2:2. Domácí začali utkání lépe a do vedení je poslal Gnonto. West Ham ovšem dokázal zápas otočit, ve 45. minutě proměnil pokutový kop Paquetá a ihned po přestávce se po chybě domácí obrany prosadil ze střední vzdálenosti Scamacca. Za domácí tým vyrovnal v 70. minutě Rodrigo, který tak vstřelil již svou desátou branku v tomto ročníku Premier League a zajistil zároveň Leedsu remízu.

Velmi opatrný úvod utkání přerušil v 9. minutě tvrdým zákrokem na protihráče Rodrigo a mohl být rád, že obdržel pouze žlutou kartu. Hosté si první vážnější šanci vypracovali ve 14. minutě, kdy se k odraženému balónu dostal Lucas Paquetá, ale jeho střelu zblokoval jeden z obránců soupeře. Domácí poprvé zahrozili ve 28. minutě. A hned z toho byl gól. Summerville se ocitl v pokutovém území v dobré pozici a adresoval přihrávku ještě lépe postavenému Gnontovi, který už neměl problém zakončit k levé tyči.

Ve 35. minutě si po nepřehledné situaci ve velkém vápně West Hamu našel odražený míč Aaronson, ovšem jeho střela mířila vysoko nad bránu. O pár minut později vyzkoušel na druhé straně štěstí ze střední vzdálenosti Coufal, a nutno dodat, že jeho povedenému pokusu moc nechybělo. Ve 41. minutě se gólově prosadil Souček, avšak jeho branka nemohla být uznána kvůli ofsajdu.

West Ham se dočkal ve 43. minutě, v šestnáctce byl poslán k zemi Bowen, nicméně rozhodčí nedovolený zákrok neodpískal. Po zhlédnutí videa každopádně situaci přehodnotil a ukázal na značku pokutového kopu. Toho se ujal Paquetá a napálil balón do pravé šibenice.

Druhý poločas ani pořádně nezačal a hosté už šli do vedení. Scamacca využil nedorozumění v obraně Leedsu a pěknou střelou k pravé tyči zvýšil na 2:1. V dalších minutách se hra trochu uklidnila a ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit žádnou zajímavou příležitost. To se změnilo v 71. minutě, Harrison vyslal pěknou přihrávkou do šance Rodriga a ten potvrdil, že se v podobných situacích nemýlí - 2:2.

V 78. minutě předvedl pohotový zákrok Fabiaňski, jenž zlikvidoval Rodrigovu střelu pod břevno. V 86. minutě Leeds promarnil další obrovskou šanci, na centr z rohového kopu si naskočil Cooper, ale jeho hlavičku vykopl z brankové čáry jeden z hostujících obránců.

Závěr utkání už další šanci nepřinesl, a tak Leeds v 19. kole Premier League remizoval s West Hamem 2:2.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
OnlyWHU

Bod z Leedsu by byl výborný, kdyby... Kdyby nám neteklo do bot a zoufale těch bodů potřebujeme víc. Každopádně zlepšený herní projev, vyšší nasazení všech, náznaky agresivity i útočnějšího pojetí. Nakonec nám ten bod uhájil fantastickými zákroky Fabi a jednou na brankový čáře! Antonio. Potěšil návrat několika hráčů do sestavy (zvláště Aguerda), opět nezlomný srdcař Coufal a konečně i zapojení víc hráčů do hry, Jsme pořád u dna, potřebujeme ale vyhrávat!!! COYI!!! GOLD - R.I.P..

Reagovat
Leon7

Nic to nemění na tom, že tým potřebuje někoho jinýho na lacičce. Moyes je bohužel trenerskéj dinosaurus co se nevyvýjí a nejde s dobou ten kádr co má k dispozici má mnohem na víc.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele