1. kolo
06.08.2022 16:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Rodrigo (© AFP)

Vyrovnaný a záživný zápas Leedsu s Wolves rozhodl vlastní gól

V sobotu odpoledne se na Elland Road střetl Leeds United s Wolverhamptonem Wanderers. Hosty poslal do vedení na začátku utkání Daniel Podence, domácí dokázali zápas otočit brankami Rodriga a vlastní brankou Aïta-Nouriho.

V šesté minutě otevřeli skóre hostující "Vlci". Neto přetlačil Kristensena a poslal míč do vápna soupeře. V něm sklepl Hwang Hee-chan balón Podencovi, který přesně ránou o zem s pomocí břevna dostal míč za záda Mesliera. Aaronsonova tečovaná střela z 13. minuty zamířila těsně mimo branku Josého Sá. Portugalský brankář byl o pár okamžiků později pozdě v souboji s Kristensenem, kterého zasáhl rukou do obličeje. Po ošetření a prošetření situace VAR se však penalta nepískala.

Ve 24. minutě chyboval ve vlastním pokutovém území Rayan Aït-Nouri, jenž ztratil míč, který se odrazil k Rodrigovi. Ten střelou na přední tyč překvapil Josého Sá a srovnal na 1:1.

Ke konci poločasu mohl Leeds stav utkání otočit. Nejprve zmatků v rozehrávce hostujícího týmu nedokázal využít Patrick Bamford a o minutu později jen těsně nedoskočili Rodrigo právě s Bamfordem na centr Jacka Harrisona.

Obrovskou šanci měl na druhé straně také Leander Dendoncker. Sklepnutím Hwanga se dostal belgický středopolař osamoceně před domácího brankáře, nicméně jej nedokázal prostřelit.

Dendoncker neměl daleko od skórování ani v 56. minutě po rohu Morgana Gibbse-Whitea. Jeho prudkou hlavičku však reflexivně vyrazil nad brankář Mesllier. V 73. minutě připravili hráči Leedsu svým fanouškům dárek v podobě vstřeleného gólů. Aït-Nouri nedokázal ubránit Aaronsona a při pokusu o sražení centru Bamforda si nešťastně doklepl míč do vlastní branky.

V 80. minutě mohl zápas nadobro rozhodnout útočník Bamford. Jeho prudkou hlavičku však dokázal Sá vyrazit, a dal tak svému týmu ještě naději na bodový zisk. Pevná obrana Leedsu však vyrovnání nepovolila, a tak se z plného bodového zisku radovali domácí.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
LeedsUnited

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele