21. kolo
21.01.2023 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Harvey Barnes (© AFP)

Leicester hrál s Brightonem nerozhodně

Leicester City remizoval v utkání 21. kola Premier League s Brightonem 2:2. Hosty poslal do vedení Kaouru Mitoma, domácí poté skóre otočili díky brankám Marca Albrightona a Harveyho Barnese. Vyrovnání zařídil Evan Ferguson.

První šanci si ve 27. minutě připravili Seagulls a hned z toho byla branka. Castagne až příliš dlouho couval před Mitomou, který si poté balon obhodil kolem něj na pravou nohu a nádherně vypálil přesně do horního růžku u vzdálenější tyče.

Domácí však nenechali soupeře příliš dlouho ve vedení, ve 38. minutě totiž vyrovnali. Dewsbury-Hall vypustil na zteč Barnese. Tomu zablokoval střelu Veltman. Dorážka Tielemanse se zastavila o Dunka a až ve třetím případě procedil střídající Albrighton, jež nahradil zraněného Praeta, balon do sítě dorážkou na přední tyč.

Po necelé hodině hry měl obrovskou šanci Brighton. Mitoma si naběhla na Dunkův centr z poloviny hřiště. Ve vápně udělal kličku obránci předložil míč pro Sollyho Marche, který ale v rozhodujícím momentu podklouzl. Díky tomu jeho střela mířila vysoko nad. A Leicester tak za pět minut mohl trestat. Albrighton rozehrál rohový kop na Thomase, jehož prodloužení na zadní tyčku ještě tečoval Estupinán. Van Hecke poté trestuhodně při odkopu promáchl a Barnes parádním volejem strhl vedení na stranu Foxes.

V závěru si čím dál větší tlak začal vypracovávat Brighton. Mac Allister z první vysunul Marche, který zvolil tvrdou ránu, ale Ward ji dokázal zkrotit. Poté si Lamptey narazil s Großem, Seagulls ale tentokrát mířili nad. Na vyrovnání ale nakonec přeci jen došlo, a to v 88. minutě. Estupinán nacentroval přes Tielemanse a defenziva Leicesteru nedávala moc velký pozor. Evan Ferguson si naběhl mezi stojící hráče a přesnou hlavičkou vyrovnal na 2:2. Domácí tak doplatili na svou lehkovážnost v obraně a přišly o důležité dva body. Foxes už mají náskok na sestupové pásmo pouze jediný bod.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele