5. kolo
01.09.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Jadon Sancho (© AFP)

Těsnou výhru United zařídil Sancho

Manchester United vyhrál v dohrávce pátého kola Premier League na půdě Leicesteru City 1:0. Jedinou branku zápasu obstaral v prvním poločase Jadon Sancho, Cristiano Ronaldo začínal opět jen na lavičce.

Manchester na poslední chvíli dotáhl přestup velmi drahé posily, z Ajaxu přichází brazilský útočník Antony. Ten však duelu s Foxes ještě nenaskočil, a tak jej museli zaskočit jiní. Hned první větší šance skončila ve 23. minutě gólem. Odkop domácího gólmana Warda odehrál Dalot zpět na soupeřovu polovinu, kde se míče ujal Bruno Fernandes. Ten poté vysunul Marcuse Rashforda, který ještě zbystřil lépe postaveného Jadona Sancha a ten v rychlosti oběhl Warda a poslal balon do prázdné brány.

Nic dalšího však Red Devils svým fanouškům v prvním poločase nepředvedli a Leicester v úvodu letošního ročníku také úplně nejlepší formou neoplývá. Přesto však po přestávce zahrozil. James Maddison se ujal rozehrávky přímého kopu zpoza pokutového území a mířil do horního růžku. David de Gea však ukázal svou extra třídu, když tuto dělovku vyrazil k rohovému praporku. Cristiano Ronaldo se na hřiště dostal až v 68. minutě, když nahradil jediného střelce utkání. V 84. minutě se pak předvedl s akrobatickou parádou. Centru Bruna Fernandese totiž mířil mírně za něj, a tak vystřihl parádní nůžky. Střela se však od země odrazila těsně vedle domácí brány.

Kelechi Iheanacho přišel v 76. minutě za Youriho Tielemanse podpořit ofenzivu Foxes, v závěru však málem přidal pojišťovací gól United. Centr portugalského kreativního záložníka však srazil těsně nad branku a domácím fanouškům se muselo hodně ulevit. Pro ty si jejich miláčci schovali svou největší šanci až do nastaveného času. Dlouhý nákop vyslal Ndidi a našel Daku, který jej šikovně prodloužil na Justina. Ten se ale své příležitosti snad zalekl a střelu v běhu vůbec nezvládl. Mířil vysoko nad. Leicester tak v tabulce zůstává s jedním bodem poslední, United už poskočili na páté místo.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Devil

1:4

Reagovat
fcb+mufc

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele