9. kolo
03.10.2022 21:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

James Maddison (© AFP)

Leicester si připsal premiérové vítězství v sezóně

V 9. kole se střetly dva nejhorší týmy Premier League. Obě mužstva šla do zápasu s negativní sérii čtyř proher v řadě. Hosté vyhráli jediné utkání v sezóně, zatímco Leicester na svoje první vítězství stále čekal.

Hráči Leicesteru začali aktivně, první velká šance přišla na řadu v 5. minutě, kdy se po centru Maddisona vyšvihl do vzduchu Dewsbury-Hall, ale v ideální pozici zakončil hlavou nepřesně. Ve 14. minutě to byl znovu Maddison, jehož nebezpečný centr našel hlavu Vardyho, nicméně ani anglický útočník branku netrefil.

Hosté o sobě dali vědět ve 22. minutě. Nigerijský útočník Awoniyi obdržel pěknou přihrávku do vápna, avšak obrovskou šanci zahodil, jelikož jeho pokus mířil pouze do levé tyče. Domácí zužitkovali herní převahu ve 25. minutě. Výborně hrající Maddison se odhodlal ke střele z hranice velkého vápna, do jeho pokusu se vložil obránce soupeře McKenna, čímž změnil směr balónu, a ten doputoval za bezmocného Hendersona.

Leicester byl při chuti a po dvou minutách se skóre měnilo znovu. Jamie Vardy chytře našel Barnese, ten si míč zpracoval a z hranice pokutového území vystřelil přesně k pravé tyči. Ve 33. minutě zajel do protihráče hostující Kouyate a za svůj zákrok dostal žlutou kartu. Lišky měly výhodu přímého kopu z 20 metrů. Exekuce se ujal Maddison a nechytatelnou střelou k pravé tyči zvýšil vedení domácího týmu na 3-0.

Po přestávce proběhly na straně Nottinghamu hned tři změny v poli. V zápase nepokračovali Kouyate, O’Brien a Williams. Místo nich vyběhli na trávník Freuler, Yates a Aurier. Brendan Rodgers sáhl na domácí straně k jedné změně, Ndidiho nahradil Soumare.

V 53. minutě se objevil v další dobré šanci hostující Awoniyi, který se po samostatné akci probil až před gólmana domácích, ten však jeho pokus pokryl. V 62. minutě skončil v zápase Vardy a na jeho místo nastoupil Daka. Že to byla dobrá volba, se ukázalo už za 11 minut, kdy se zambijský útočník prosadil pohlednou patičkou. Asistenci si nepřipsal nikdo jiný než James Maddison.

V 79. minutě se opět zaskvěl domácí brankář Ward, jenž vytáhl důležitý zákrok proti nebezpečné střele Johnsona. O deset minut později zakončoval hlavou Gibbs-White, ale ani on na gólmana Leicesteru nevyzrál.

Domácí si výsledek v klidu pohlídali a po jednoznačném vítězství 4-0 získali první tři body v sezóně, čímž se odpoutali z posledního místa.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
OnlyWHU

Nechci bejt škodolibej Lingarde, ale....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele