3. kolo
20.08.2022 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Che Adams (© AFP)

Leicester nevyhrál ani napotřetí, Adamsovy nůžky přisoudily Southamptonu vítězství

Southampton ve třetím kole Premier League ucelil svou sbírku výsledků na všechny možné varianty, tedy na prohru, remízu a aktuálně i premiérové vítězství. Ačkoli se pro něj utkání na půdě Leicesteru nevyvíjelo dobře, protože jeho defenzívu pokořil James Maddison, dokázal se nakonec díky dvěma přesným zásahům střídajícího Cheho Adamse vzchopit a slavit triumf.

První půlhodinka tohoto klání vážně nic moc zajímavého nepřinesla. Oba celky se do větších možností s pravidelností nepropracovávaly, snad jedinou výjimku utvořil ve 26. minutě Mara, jenž se po parádním uvolnění od Elyounoussiho řítil sám na domácího brankáře Warda, jehož nakonec i prostřelil, jenže radost z oslavy vstřelené branky mu pokazilo pravidlo o ofsajdu, do něhož zabřednul. Následně se snažil změnit bezgólové skóre na opačné straně Barnes, ovšem jeho pokus o kousek zamířil vedle vzdálenější tyčky. Klíčové momenty zápasu zkrátka nabídl až druhý poločas, až úvodní trefa Maddisona z 54. minuty přece trochu ledy nudy prolomila.

Jak už tomu bývá přesně v takových střetech, v nichž se oba celky nedokážou jaksi kreativně prosadit směrem dopředu, dopomůže jim tomu hrubá síla, lépe řečeno standardní situace. Tu zahrál Maddison přímým zakončením na bránu a udělal moc dobře, poněvadž jeho pumelice obeplula připravenou zeď a skončila přesně u bližší tyči, k níž se hostující gólman Bazunu jen marně natahoval. Lišky od té doby kontrolovaly dění na hřišti, těsný náskok se jim ale udržet nepovedlo. Dokonce inkasovaly dvakrát, podruhé pouhých šest minut před koncem střetnutí.

Nejprve se The Saints podařilo rozvlnit síť v 68. minutě. Salisu provedl vhazování dlouhým obloučkem do pokutového území, Bella-Kotchap v malém vápně sklepl míč dozadu nakrátko na Adamse, který byl na hrací ploše po svém střídání relativně krátkou chvíli, a ten pravačkou ihned směroval balón za brankovou čáru, přičemž bránící Justin ho ve snaze odvrátit fakticky poslal do nechtěných míst. A následně se Adams prosadil opětovně, tentokráte elegantnějším způsobem, to když střihl nohama ve vzduchu a akrobaticky zužitkoval pas Warda-Prowseho. Adams mohl zkompletovat i hattrick, měl však smůlu, že orazítkoval brankovou konstrukci.

Autor: Patrik Sandev / bbc.com, whoscored.com, southamptonfc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele