4. kolo
27.08.2022 16:00 CET
9 : 0
(5:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Roberto Firmino (© AFP)

Liverpool má na svém kontě první ligovou výhru, odnesla to obrana Bournemouthu

V odpoledních sobotních hodinách se na Anfieldu střetla mužstva Liverpoolu, který si chtěl spravit chuť po překvapivé prohře s Manchesterem United, a nováčka z Bournemouthu. Ten pomalu doplácí na náročný los na začátku sezóny. Dominantní výkon domácích, devět vstřelených branek, vyrovnání rekordní výhry v historii Premier League.

Na hrotu útoku The Reds se objevil Brazilec Firmino a již od prvních minut bylo jasné, že se tato volba německému manažerovi Kloppovi povedla. Právě Firmino poslal ve třetí minutě do vápna nadýchaný centr, kterým našel hlavu Luise Díaze. Ten se ze vzdálenosti malého vápna nemýlil a poslal Liverpool do vedení. Brazilský špílmachr si o tři minuty později připsal na své konto další asistenci, a to když dokázal, i s trochou štěstí, sklepnout míč Harveymu Elliotovi, který nádhernou technickou ránou zpoza vápna zvýšil na 2:0.

V šestnácté minutě měl na noze branku číslo tři Mohamed Salah, nicméně z bezprostřední blízkosti nedokázal usměrnit centrovaný míč Harveyho Elliota do prázdné branky. Egyptský křídelník se z branky nemohl radovat ani o čtyři minuty později, když jeho ránu reflexivním zákrokem vyrazil Mark Travers. Domácí však nemuseli na další radost ze vstřelené branky čekat dlouho, ve dvacáté osmé minutě totiž dovršil hattrick z asistencí Roberto Firmino. Po jeho přihrávce se do míče opřel ze vzdálenosti asi 25 metrů Trent Alexandr-Arnold a irský brankář byl bez šance - 3:0.

Po nešťastném odrazu míče od Jaidona Anthonyho přidal další gól v třicáté minutě sám Firmino, jenž se dokázal nejlépe zorientovat v malém vápně The Cherries, využil špatné komunikace mezi obránci hostujícího celku a zvýšil již na 4:0. Ojedinělou šanci nedokázal proměnit v branku Ryan Christie, když trefil pouze tyč Alissonovy brány.

Poločas z říše snů mohl Firmino dokončit dalším vstřeleným gólem, jeho ránu z hranice vápna do levého dolního růžku však dokázal Travers vytěsnit na roh. K němu se postavil, podle očekávání, Andrew Robertson a poslal do vápna přesný centr, který na značce penalty našel Virgila van Dijka. Nizozemský stoper přesnou hlavičkou k tyči dal pátý gól The Reds v zápase.

Druhý poločas začal tam, kde skončil ten první. Další vynikající centr, další míč v síti za zády Marka Traverse. Alexandr-Arnold se snažil najít na zadní tyči Luise Díaze, kterého sice dokázal předskočit Chris Mepham, ale míč usměrnil pouze do vlastní sítě - 6:0.

Brazilec Firmino byl v 52. minutě blízko k tomu, aby vstřelil svůj stý gól v dresu Liverpoolu. Nedokázal však zamířit přesně a jen těsně minul pravou tyč soupeřovy svatyně. Jubilejního gólu se ale přeci jen dočkal o deset minut později. Po stříleném centru Andrewa Robertsona se Firmino zjevil osamocený před Markem Traversem, kterého na druhý pokus dokázal prostřelit - 7:0.

V následujících minutách se hra poměrně uklidnila, hrozili však stále především domácí. Patnáct minut před koncem nádherným pasem za obranu našel Fabinho Salaha, který v souboji jeden na jednoho proti soupeřícímu brankáři selhal a ze tří metrů vysoko přestřelil. Domácím fanouškům však tento kiks nevadil, neboť jen o pár minut později se po další krásné akci radovali z další vstřelené branky. Po Tsimikasově přiťuknutí se z voleje prosadil Fábio Carvalho, který dal svůj první gól v dresu The Reds.

Dominantní výkon Liverpoolu a pomyslný hřebíček do rakve zatloukl pět minut před uplynutím standardní hrací doby Luis Díaz. Když dokázal usměrnit do sítě rohový kop Tsimikase. Výhrou 9:0 dali hráči Liverpoolu zapomenout na nepovedený start do ročníku a dokázali vyrovnat historický rekord Premier League. Nováček Bournemouth odjíždí z Anfieldu s prázdnou.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (6)

Přidat komentář
REPLIKATOR

2:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
ian.rush

Já věděl, že to musí přijít. Ta stovka na Bobbyho čekala. A celkově 2+3 zápase? Masakr.

Kéžby ty výkony předváděl pravidelněji, nebo proti silnějším soupeřům.

Reagovat
smazaný uživatel

Clanek o utkani mic hezkej az na ty silenou cestinu. Viz Odplynuti standartni hraci doby, novacek Bournemouth odjizdeji

Reagovat
smazaný uživatel

moc

Reagovat
smazaný uživatel

tu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele