9. kolo
01.10.2022 16:00 CET
3 : 3
(1:2)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Leandro Trossard (© AFP)

Trossard uchvátil Anfield, Liverpool znovu ztratil

Parádní přestřelku nabídl duel devátého kola Premier League mezi domácím Liverpoolem a Brightonem, který skončil 3:3. Hosty dvěma góly poslal do vedení Leandro Trossard, vyrovnání zařídil Roberto Firmino. Reds dokonali obrat díky vlastní brance Adama Webstera, výhru jim však hattrickem ukradl Trossard.

Hostující Brighton zaskočil Anfield hned ve čtvrté minutě. Domácí předvedli ukázkovou žákovskou chybu při rozehrávce, když balon nabídli Brightonu. Ten poté doputoval až k pozdějšímu hrdinovi odpoledne Leandru Trossardovi, jehož rána skončila přesně u tyče, Alisson na ni nedosáhl. Domácí měli hned dvě příležitosti, aby skóre zápasu rychle vyrovnali. Nejprve se po závaru ve vápně dostal balon až k Firminovi, jenže v rozhodujícím momentu mu odskočil od nohy, a tak zakončit nedokázal. Dvě minuty na to si hodně zahrával s osudem brankář Sánchez, na kterého dotíral Mohamed Salah a domácí gólman jej svým výkopem trefil. Naštěstí pro Seagulls však míč skončil v zámezí.

Poté se hra otočila na druhou stranu, kde se do obrovské šance dostal Danny Welbeck. Ten se do zakončení dostal po centru Marche, jenže jeho hlavička mířila jen do rukavic Alissona. Ani následná technická střela Mohameda Salaha si cestu mezi tři tyče nenašla. V osmnácté minutě se tak hosté mohli radovat z navýšení vedení. Přes Dannyho Welbecka a Sollyho Marche se balon dostal k Leandru Trossardovi, který vypálil ke vzdálenější tyči a kromě domácího publika zaskočil i samotného Alissona.

Ve 35. minutě se domácím podařilo snížit. Výborně si naběhl Mohamed Salah, který poté sklepl vysoký pas na Roberta Firmina, na něhož už čekala snadná práce. Zívala na něj totiž prázdná brána. Gól sice nejprve kvůli ofsajdu neplatil, VAR však poté odhalil, že se pomezní sudí mýlil. Vyrovnání zařídil po přestávce opět brazilský útočník. Luis Díaz perfektně vystihl moment přihrávky a předložil míč Robertu Firminovi na hranici šestnáctky. Ten ještě udělal kličku a přidal svůj druhý gól.

Horor Brightonu se dokonal v 63. minutě. Liverpool dokázal využít svůj velký tlak a zvládl otočit nepříznivé skóre ve svůj prospěch. Centr Luise Díaze si do vlastní brány ramenem srazil Adam Webster, kterého okamžitě přišli podpořit jeho spoluhráči. Seagulls se však nedokázali smířit s tím, že by odjeli bez bodu a vytvořili si poměrně zajímavý tlak. Čtvrt hodiny před koncem se k hlavičce dostal Danny Welbeck, zakročit však dokázal Alisson. To už se mu ale nepovedlo v 84. minutě, když parádní ránu pod břevno vyslal Leadro Trossard a dokonal hattrick. V nastaveném času ještě Alexander-Arnold střílel z přímého kopu po faulu Welbecka těsně vedle.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
LokoLFC

1:1 bohuzel

Reagovat
oli9

2:1

Reagovat
Shuriken_YNWA

Jako fanoušek věřím, že po pauze se rozjedou, YNWA! 3:1

Reagovat
ian.rush

Tak to je masakr....

pořád jsem obhajoval TAA a ignoroval hejty na něj.

Ale to co jsem viděl se nedá... Všechny 3 inkasované góly šly za ním...klíčové ztráty balonu nebo nedohraný souboj. Co z toho, že umí finální přihrávky, centry, když ta jeho pravá strana obrany je děravá jak cedník. Trentovi se prostě nechce bránit. Já nevím, vždyť to Klopp musí vidět

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele