2. kolo
15.08.2022 21:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Wilfried Zaha (© AFP)

Trápení pokračuje, Liverpool remizoval s Crystal Palace

Liverpool jen remizoval ve druhém kole Premier League s Crystal Palace 1:1. Hosty poslal do vedení Wilfried Zaha, za domácí vyrovnal Luis Díaz. Reds hráli o 57. minuty bez vyloučeného Darwina Núňeze.

Už v první minutě měli domácí obrovskou šanci. Núňez se dral do zakončení, balon se poté odrazil k Milnerovi, který jej z bezprostřední blízkosti napálil nad bránu gólmana Guaity. Reds však tlačili dále, zanedlouho připravili Alexander-Arnold se Salahem šanci pro Elliotta, jehož pokus dokázal hrdinně zablokovat obránce Andersen. Netrvalo to ani minutu a Liverpool se málem dostal do vedení. Akce totiž pokračovala, Alexander-Arnold poslal z pravé strany dlouhý pas ke vzdálenější tyči, odkud nedokázal na půl odkrytou bránu trefit z voleje Darwin Núňez.

Ve dvaatřicáté minutě však přišlo něco, co čekal málokdo. Hostující Crystal Palace se dostal do vedení. Eberechi Eze převzal dlouhý odkop brankáře Guaity, uvolnil se přes bránícího soupeře a poslal parádní přihrávku za obranu pro Wilfrieda Zahu. Ten sice na Allisona mířil z úhlu, zamířil však přesně na zadní tyč, navíc mu pomohla tyčka. Domácí mohli vyrovnat ve třetí nastavené minutě první půle. Po rohovém kopu sice neuspěli, Harvey Elliott však dokázal balon rychle vrátit zpět do pokutového území, kde našel Núňeze. Tomu ztížil zakončení dotírající Doucouré a Núňezova skákavá střela nakonec zamířila do tyče.

V 57. minutě musela fanoušky Liverpoolu polít studená sprcha. Joachim Andersen při hádce provokativně postrčil Darwina Núňeze, který neudržel nervy, na stopera Eagles naběhl a složil jej hlavičkou k zemi. Za tento hodně zbytečný zákrok jej rozhodčí Tierney poslal bez váhání pryč ze hřiště. Čtyři minuty na to však Kloppův výběr vyrovnal. Luis Díaz převzal balon u postranní čáry, poté parádním sólem přešel přes čtyři protihráče a vyslal zpoza vápna technický pokus, který zapadl k tyči za marně se natahujícího Guaitu.

V závěrečných dvaceti minutách oba celky pohrdaly vítězstvím. V 78. minutě Doucourého pas prošel celým pokutovým územím až k Wilfriedu Zahovi, který před poloprázdnou bránou napálil jen domácí tyčku. Na druhé straně pak těsně vedle mířil Mohamed Salah po centru Tsimikase, který vracel před bránu přetažený centr Hendersona. Liverpool tak po dvou kolech nemůže být spokojený, po úvodní remíze 2:2 s Fulhamem přidává další ztrátu.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ex Tottenham Star William Gallas nevěří , že se Liverpool dostane do příštího ročníku LM . Zdroj Focus.

Reagovat
smazaný uživatel

To sme klidní. Ked to povie niekto od sliepok, má to váhu slepačieho ho*na.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip. V následujícím kole zvítězí Liverpool vyžším rozdílem , než v tomto zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 s tou mizernou zalohou to nepôjde

Reagovat
smazaný uživatel

To at se na me nikdo nezlobi, ale rozhodci je totalni pakun. Kdyz uz redka, tak oboum akterum. Tohle vazne nezvlad…

Reagovat
smazaný uživatel

To nemužeš myslet vážně, srovnávat strčení rukou s hlávkou? :

Reagovat
danielfc

tu redku si Tierney v pohode obháji - Núnes to trochu prepískol a Andersen trochu prihral., mne vadí to držanie, ktoré tolerujú sudí v 16ke a paradoxne na polovičke to s prehľadom pískajú,.... a ešte dávajú aj žlté karty.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele