14. kolo
29.10.2022 20:45 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Rodrigo (© AFP)

Leeds překvapil a z Liverpoolu veze tři body

Liverpool nedokázal přetavit herní převahu v góly a s Leedsem nečekaně prohrál. Hosté šli rychle do vedení, když se po chybě v domácí obraně prosadil Rodrigo. Ve 14. minutě Robertson našel přesným centrem Salaha a ten srovnal na 1-1. Po přestávce měli domácí několik vyložených šancí, ale hosty několikrát podržel skvělý Meslier. Po obrovské šanci Firmina sehráli Peacocks protiútok, na jehož konci stál Summerville, který překonal Alissona střelou k pravé tyči. Domácím už se vyrovnat nepodařilo, a tak si Leeds překvapivě připsal 3 body.

Domácí nevstoupili do utkání ideálně a už po 4 minutách hry inkasovali. Po chybě v obraně Reds se k míči dostal Rodrigo a přesným zakončením otevřel skóre zápasu. Odpověď Liverpoolu na sebe nenechala dlouho čekat. Ve 14. minutě Robertson našel centrem Salaha a ten z dobré pozice uklidil míč k pravé tyči.

Hosté pokračovali v aktivním výkonu, ve 21. minutě se po centru do velkého vápna dostal k míči Aaronson, avšak jeho pěkná střela skončila na břevně. O minutu později obdržel výbornou přihrávku Harrison, balón si rychle zpracoval a nebezpečně vystřelil, ale s jeho pokusem si poradil Alisson.

V 39. minutě se po pěkné samostatné akci ocitl v pokutovém území soupeře Salah, ovšem jeho následná střela k levé tyči postrádala razanci, a proto si s ní Meslier bez problému poradil. V nastavení prvního poločasu se ještě dostal do šance Rodrigo, který prokličkoval obranou Liverpoolu, nicméně podruhé na Alissona nevyzrál.

Po přestávce se dlouhou dobu nemohl ani jeden z týmů dostat do vážnější šance. Liverpool se ozval v 67. minutě, kdy z malého vápna pálil Núñez, ale obrovskou šanci zlikvidoval perfektním zákrokem Meslier. V 83. minutě se domácí uvedli krásnou kombinací, na jejímž konci stál Firmino, Meslier ovšem hosty opět podržel. V 89. minutě se situace opakovala, tentokrát gólman Leedsu skvěle vytáhl hlavičku Firmina zblízka.

Neschopnost Liverpoolu přetavit vyložené šance v gól využil Leeds vzápětí. V 89. minutě se z protiútoku prosadil Summerville, jenž překonal Alissona střelou k pravé tyči. Liverpool se do konce zápasu snažil o vyrovnání, ale branku už se mu vstřelit nepodařilo, a tak s Leedsem doma překvapivě prohrál.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Reagovat
Dirtyfoxx420

A dál? Hecneme se a ukopeme plichtu 1:1 se Spurs, aby jsme pak prohráli se Southamptonem?

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool strasny fotbal

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele