2. kolo
13.08.2022 16:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Phil Foden (© AFP)

Citizens snadno přehráli Bournemouth

Manchester City podle očekávání snadno zdolal nováčka z Bournemouthu a udržuje si stoprocentní bilanci. Favorizovaný celek o svém vítězství rozhodl ještě v prvním poločase, kdy se prosadili postupně Gündogan, De Bruyne a Foden. Po poločasové přestávce domácí zvolnili tempo a hru jen v klidu kontrolovali, čtvrtý a poslední přesný zásah pak přidal nešťastnou tečí hostující Lerma.

Svěřenci Pepa Guardioly na nic nečekali a na svého soupeře vlétli pořádně zostra. Už po pár minutách hry měl branku na hlavě stoper Aké, ten ale po rohovém kopu branku soupeře těsně minul. Po deseti minutách spálil obrovskou příležitost Foden, ten totiž se štěstím zpracoval střelu De Bruyneho a ocitl se zcela sám za hostující obranou. Místo přihrávky zcela osamocenému Haalandovi však volil zakončení, které hostující brankář Travers zlikvidoval. Domácí to ale nemuselo mrzet dlouho, po necelých dvaceti minutách si totiž krásně narazil míč Gündogan s Haalandem a prvně jmenovaný pak míč z hranice pokutového kopu uklidil přesně k tyči. Po půlhodině hry pak našlápl k rychlému protiútoku De Bruyne, nikým neatakovaný doběhl až na hranici pokutového území, odkud se rozhodl vystřelit šajtlí a balón zapadl krásně ke vzdálenější tyči. Třetí branku přidal o pár minut později Foden, kterého právě De Bruyne krásnou kolmicí vysunul a anglický ofenzivní hráč i s přispěním teče bránícího hráče procedil balón do sítě.

Na začátku druhého dějství pálil po Mahrezově přihrávce nebezpečně Gündogan, branku ale tentokráte minul. Po hodině hry pálil nebezpečně ze střední vzdálenosti i Mahrez, tentokráte mu ale stopku vystavil pozorný brankář Travers. Čtvrthodinky před koncem se po zpětné přihrávce Grealishe dostal do zakončení Haaland, přesně ale nezamířil. Definitivní podobu výsledku tak dal po stříleném centru Cancela nešťastník Lerma, který si srazil míč zblízka do vlastní sítě.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
MCFC_8

4:0

Reagovat
Hardwell

Ne no, ale byl jsi blízko :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele