15. kolo
05.11.2022 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Erling Haaland (© AFP)

Remízový duel Man City - Fulham rozsekl z penalty Haaland

Manchester City zvítězil v duelu patnáctého kola Premier League s Fulhamem 2:1. Skóre otevřel domácí Julian Álvarez, vyrovnání z penalty zařídil Andreas Pereira. V nastaveném čase však rovněž z pokutového kopu rozhodl Erling Haaland.

Favorizovaní domácí na svého soupeře vlétli a Bernd Leno měl už ve třinácté minutě pořádnou práci. Kevin De Bruyne dostal parádním přenesením balon na pravou stranu a v pokutovém území hledal Ilkaye Gündogana. Jeho zakončení hostující gólman vyrážel konečky prstů. O čtyři minuty později už se mu ale čisté konto udržet nepodařilo. Gündogana vyslal přihrávku do běhu pro Álvareze, který propálil gólmana Fulhamu.

V pětadvacáté minutě se domácím rozběhly tři minuty hrůzy. Po hlavičce Johna Stonese padl z dorážky gól, jenže domácí stoper byl v ofsajdovém postavení. O minutu později vyfasoval červenou kartu po konzultaci s videorozhodčím João Cancelo, který zatáhl za záchranou brzdu a poslal k zemi unikajícího soupeře. Navíc to už bylo v pokutovém území, a tak se hosté dočkali penalty. Té se ujal Andreas Pereira, poslal míč k levé tyči a Ederson si vybral druhou stranu.

V nastaveném čase ještě doprostřed hlavičkoval Manuel Akanji, Bernd Leno si však s jeho zakončením nadvakrát poradil. V 68. minutě byl Haaland na hřišti čtyři minuty a už se po přihrávce Gündogana dostal do šance. Jeden z obránců však jeho ránu na poslední chvíli zablokoval. V 74. minutě už se norský fenomén prosadil po centru De Bruyneho, jenže VAR poté odhalil ofsajd domácího útočníka. Už druhý neuznaný gól Citizens.

Vypadalo to, že Fulham v přesile přeci jen obere giganta o body, v 94. minutě však hlavní rozhodčí odpískal pro domácí penaltu. De Bruyne si pokryl balon a při otočce jej nakopnul do kotníku Antonee Robinson. Pokutového kopu se nemohl ujmout nikdo jiný než Haaland, který ze svého pohledu poslal balon po zemi doleva. Leno sice stranu vystihl, ale míč mu podjel pod rukou do sítě.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0 Erling zariadi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele