10. kolo
08.10.2022 16:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

João Cancelo (© AFP)

Citizens opět řádili, odnesl to Southampton

Manchester City doma opět válel a v desátém kole Premier League porazil Southampton 4:0. Skóre otevřel João Cancelo, další góly pak přidali Phil Foden, Riyad Mahrez a nejlepší střelec soutěže Erling Haaland, který už má na kontě patnáct gólů.

Už ve druhé minutě domácí hostům ukázali, že je nečeká nic lehkého. Parádní centr vyslal Cancelo, který na zadní tyči našel Mahreze. Ten si balon připravil a vyslal křižnou ránu, kterou parádním zákrokem vyrazil Gavin Bazunu. V další velké šanci Citizens Foden našel z levé strany Haalanda, který už byl sám před Bazunuem. Pokusil se jej obstřelit, jenže trefil pouze tyčku, které se míč odrazil do zámezí.

Co nevyšlo předtím, podařilo se ve dvacáté minutě, kdy už City skóre zápase otevřeli. Ve středu hřiště se balonu ujal Foden, který jej poté posunul doleva na Cancela, který ukázal, že momentálně hraje v parádní formě. Vydal se totiž na odvážný průnik až do pokutového území, kde přešel přes Warda-Prowseho a přízemní ranou rozvlnil síť.

Uběhla půlhodina hry a domácí se ujali dvoubrankové vedení. Genialitu předvedl belgický špílmachr Kevin De Bruyne, který svou typickou přihrávkou vyslal Fodena, který z levé strany pronikl do pokutového území, využil laxnosti hostujících obránců a obloučkem překonal vybíhajícího brankáře Bazunua.

Těsně před přestávkou mohli zahrozit i hosté, když překonali presink soupeře. Balon poté putoval doprava na Adama Armstronga, který na středu našel svého jmenovce Stuarta Armstronga, který vyslal zpoza šestnáctky prudkou ránu, jež těsně přeletěla břevno. A tak po pauze znovu trestali Citizens. Ve velké pohodě hrající Cancelo vyvezl míč až k šestnáctce, kde jej předal Rodrimu a ten obloučkem našel Mahreze. Volej Alžířana zapadl přesně ke vzdálenější tyči.

Tři šance měl okolo šedesáté minuty Haaland a až ta třetí skončila gólem. Nejprve před odkrytou bránou nedosáhl na přihrávku od De Bruyneho, poté už překonával Bazunua, ten mu však stihl míč na poslední chvíli vypíchnout.

Poté se do kombinace Cancela a Grealishe zapojil ještě De Bruyne, finální centr však nakonec letěl z kopačky portugalského obránce a norský kanonýr už se tentokrát nemýlil. V závěru se ještě přes Salisua uvolnil Palmer, jehož ránu však dokázal Bazunu zneškodnit.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
SOTON

1-2

Reagovat
MCFC_8

4:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele