6. kolo
04.09.2022 17:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Antony (© AFP)

Arsenal poprvé ztratil, o výhře Man Utd rozhodli debutant Antony a dvougólový Rashford

Arsenal přišel v nedělním šlágru kola o první tři body v sezóně, naopak Manchester United vyhrál svůj čtvrtý zápas v řadě a pomalu dává zapomenout na nepovedený start do sezóny. Skóre otevřel debutant Antony. V druhém poločase sice srovnal Bukayo Saka, nicméně dvě branky Marcuse Rashforda zajistily výhru Red Devils.

První šanci měli domácí. Po přiťuknutí Antonyho se k centru dostal Dalot, jenž přesně našel na zadní tyči Eriksena. Ten nedokázal zamířit přesně, a tak následoval odkop od Ramsdaleovi brány. Hned o několik momentů později měl gólovou šanci také Arsenal, ale ani Salibova střela nemířila mezi tři tyče.

V prvních deseti minutách méně aktivní Arsenal se však jako první radoval ze vstřelené branky. Po nádherné průnikové přihrávce Saky se k míči dostal Martinelli, a ten v souboji jeden na jednoho prostřelil De Geu a otevřel skóre. Hlavní rozhodčí Paul Tierney však po konzultaci s VARem branku neuznal, a to pro faul Martina Ødegaarda na Christiana Eriksena.

Následovala pasáž, kdy balón na svých kopačkách drželi především hráči Arsenalu, nicméně k žádné vyložené brankové situaci se nedostali. V 30. minutě se snažil překvapit Davida de Geu na přední tyči Martinelli, ale španělský gólman reflexivně míč vykopl na roh. Ten si připsal další veledůležitý zákrok proti stejnému hráči i o dvě minuty později, tentokrát vyrazil Brazilcovu hlavičku.

Fotbalové pořekadlo "Nedáš, dostaneš!" se naplnilo v 35. minutě. Po krásné kombinace ofenzivních hráčů Red Devils se před Ramsdalem objevila nová akvizice a ligový debutant Antony, který anglického reprezentačního gólmana chladnokrevně obstřelil a poslal domácí do jednobrankového vedení. Skvěle fungující pravá strana sestavy United přinesla ovoce, dvojice Dalot-Antony byla v prvním poločase velmi aktivní.

Velký závar před brankou De Gey byl k vidění v 52. minutě. Nejprve v tisíciprocentní šanci selhal Martin Ødegaard, kterému jeho střela zevnitř pokutového území vůbec nesedla. O pár chvil později obešel Bukayo Saka Tyrella Malaciu a jeho následná střela jen těsně minula pravou tyč soupeřovy svatyně.

Po hodině hry přišlo překvapivé střídání, kdy aktivního Antonyho vystřídal Cristiano Ronaldo. Ten byl svědkem srovnání Arsenalu. Do velké šance se dostal Gabriel Jesus, tomu ve vápně vypíchnul míč Diogo Dalot. Balón se však dostal přesně na nohu Bukaya Saky, který střelou mezi nohama bránícího Lisandra Martíneze srovnal na 1:1.

Nerozhodné skóre však dlouho netrvalo, když vedení United vrátil Marcus Rashford. Anglický reprezentant využil kolmice Bruna Fernandese, ve sprintovém souboji překonal oba stopery Arsenalu a přesnou střelou k tyči překonal vyběhnuvšího hostujícího gólmana.

Ramsdale o pár momentů později nejprve chyboval v rozehrávce, své zaváhání však napravil skvělým vyběhnutím a zákrokem na střelu Fernandese. Další šanci přinesl i následný roh Red Devils, Ronaldova hlavička však neměla potřebné parametry k tomu, aby byla gólová.

Domácí fanoušci však nezoufali dlouho. Po precizní Fernandesově přihrávce se dostala před Ramsdalea dvojice Eriksen - Rashford, které nestíhali hostující obránci. Po vzájemné kombinaci doklepl míč do odkryté branky druhý jmenovaný a připsal si na své konto druhý vstřelený gól v utkání.

Závěrečný nátlak Gunners kýžený výsledek, v podobě vstřeleného gólu, nepřinesl. Rány Fábia Vieiry a Emila Smithe-Rowea mířily mimo tři tyče, a tak Arsenal ztratil první ligové body v sezóně. I přesto se nachází na průběžné první ligové příčce, United jsou po šesti kolech pátí.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
pesky passer-by

Ešte je príliš skoro hovoriť o útoku na majstrovský titul, ale po vydarenom úvode sezóny je jasné, že Arsenal na čele s Artetom robí niečo správne.

Reagovat
Petr Keš

Myslím že zatím dělají to co mají. Neztrácí body s týmy z druhé půlky.

Reagovat
Rezan

Manchester to zvládne vyhrát

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
fcb+mufc

3-1

Reagovat
justcall

Reagovat
neyto

Reagovat
smetos

Zinchenko bude?

Reagovat
Petr Keš

Nemyslím si.

Reagovat
Petr Keš

"Unfortunately with Alex [Zinchenko] that’s still not the case, he missed two games and has not been able to train with the team yet."

Reagovat
MCFC_8

1:1

Reagovat
Švejk :)

Těžko tipovat

Reagovat
Lorcan

tak tomuhle zápasu se každej rozumnej sázkař vyhne obloukem.....

Reagovat
Class 92

MUFC za 1.

Reagovat
Mr.S

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele