1. kolo
07.08.2022 15:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Pascal Groß (© AFP)

Ten Hag nezačal dobře, United doma podlehli Brightonu

Stejně jako v květnu i tentokrát bere tři body ze vzájemného utkání Brighton, a to rovnou poprvé v historii ze slavného stadionu Old Trafford. Stalo se tak na základě povedeného prvního poločasu, během kterého vstřelili Seagulls dva góly. Manchesteru pak nepomohl ani příchod Cristiana Ronalda, po němž se sice Rudým ďáblům podařilo snížit, ovšem na víc se nezmohli. Erik ten Hag tak začíná na lavičce Manchesteru nepříjemnou porážkou.

Manchester United nastoupil bez Cristiana Ronalda, kterého se nový trenér Erik ten Hag rozhodl nechat pouze na lavičce náhradníků. Naopak od úvodní minuty nastoupil Christian Eriksen. V zaplněném "divadle snů" chtěli Rudí ďáblové začít aktivně a alespoň v úvodu se jim to dařilo.

Brighton přežil zablokovaný pokus McTominaye i nepřesné zakončení Bruna Fernandese, který ve vyložené pozici hodně přestřelil, čímž ale výčet domácích šancí skončil. O žádné drtivé převaze Manchesteru nemohla být řeč a naplno se to projevilo po půlhodině hry, kdy Brighton šokoval Old Trafford vedoucí brankou. Po ztrátě balónu ve středu hřiště dostal přihrávku na hranici ofsajdu Danny Welbeck a po jeho přihrávce Pascal Gross trefoval již zcela odkrytou branku. Pro Manchester to byla tvrdá rána a to ještě trenér Erik ten Hag nevěděl, co přijde. Ve 39. minutě brankář De Gea pouze vyrazil pokus Sollyho Marche a Pascal Gross ani napodruhé odkrytou branku neminul. United byli na kolenou a Cristiano Ronaldo dostal pokyn se rozcvičovat. V závěru prvního poločasu se sice domácí usadili na polovině Brightonu, ale k žádné větší šanci to nevedlo.

O přestávce měl manažer ten Hag co dělat, aby své svěřence alespoň v hlavách připravil na druhý poločas. To Graham Potter mohl být naprosto spokojen, ale ani stav 2:0 nedával Seagulls jistotu. K překvapení všech se ten Hag rozhodl nestřídat, a tak do druhého poločasu nastoupily stejné jedenáctky.

Manchester začal převahou, ale svými individuálními chybami nabízel Brightonu další příležitosti a Welbeck hlavičkoval mimo De Geovu svatyni. Na druhé straně zase Rashford trefil jen boční síť. V 54. minutě už došlo na očekávaný příchod Cristiana Ronalda, který nahradil nevýrazného Freda. Převaha United rostla a v 68. minutě přišla kontaktní branka. Brankář Sánchez neměl centrovaný balón od rohového praporku a následně si ve skrumáži Alexis Mac Allister vstřelil vlastní gól.

Domácí si i poté udržovali převahu, jenomže žádnou větší šanci už si vypracovat nedokázali. Od vlastního Mac Allisterova gólu se jim navíc začal povážlivě krátit čas a Brighton se nakonec probránil k udržení výsledku. Na Old Trafford zvítězili Potterovi svěřenci vůbec poprvé v historii.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, canalplussport.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
PePiG7

Mame Brightonu co vracet. Doufam, v ciste konto. 2-0 Bruno z pen., Sancho

Reagovat
fcb+mufc

4-1

Reagovat
PePiG7

Martial zraneny, CR7 na odchodu, takze false 9 Bruno a nebo Rashford na hrotu.

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Class 92

C.Ronaldo ODEJDI!!! Za vše ti velký dík o tom bez pochybu.... Ale pokud miluješ Manchester United FC nikdy nebudeš veřejně mluvit o odchodu a vyhrocovat atmosféru v klubu! Pokud miluješ klub, zůstaneš v dobrých i v těžkých časech. A říci,že chci hrát Lm je neakceptovatelné!

Být manažerem SAF nebo MB tak okamžitě letíš! Sbohem CR.

Reagovat
Class 92

Jo a klub by mu měl tu možnost 100% povolit a né T:H: že sním počítá, to je o ničem...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele