22. kolo
04.02.2023 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Marcus Rashford (© AFP)

Man Utd doma i přes Casemirův zkrat nezaváhal

Man Utd ve 22. kole Premier League vyhrál nad Crystal Palace 2:1. Dvougólové vedení domácího týmu narušil zkratem Casemiro, který v 70. minutě nesmyslně chytil pod krkem jednoho z hostujících hráčů a za své počínání viděl červenou kartu. Hostům se podařilo snížit o šest minut později, kdy balón tečoval Schlupp. Další branku ale Crystal Palace nevstřelil, a tak si Rudí ďáblové připsali další tři body, čímž se aspoň dočasně katapultovali na třetí místo.

Již ve 4. minutě zahrál jeden z hostujících hráčů rukou v pokutovém území a sudí po konzultaci s videem ukázal na značku pokutového kopu. Penalty se ujal Fernandes a bez problému ji proměnil. Ve 13. minutě se po rohovém kopu mohl prosadit Weghorst, ale s jeho hlavičkou mířící do levé poloviny brány si poradil gólman. Ve 27. minutě byl blízko gólu Rashford, proti byl ovšem Guaita, který prudkou střelu bravurně zlikvidoval.

Crystal Palace se v první půlhodině vůbec nedostal do hry a pouze se bránil. Ve 31. minutě chtěl potrestat nepřesnou rozehrávku soupeře Rashford, ale jeho střela z první skončila vedle. O pět minut později si stejným způsobem počínal Fred, který v ideální pozici mířil vedle. Ve 40. minutě poprvé zahrozili hosté. Richards ovšem přesný centr z rohu nevyužil a hlavičku nasměroval nad bránu. O dvě minuty později nebezpečně zakončoval Schlupp, de Gea se však nenechal zahanbit a střelu pokryl.

V 56. minutě se Rashford prokličkoval až do pokutového území, jeho povedená akce ale gólem neskončila, protože bránu přestřelil. Anglický útočník se dočkal o několik minut později. V 63. minutě obdržel krásnou přihrávku od Shawa a bez problému dopravil míč doprostřed brány. V 70. minutě si Casemiro spletl fotbal s MMA a za svůj zkrat ho sudí poslal do sprch.

Hosté využili oslabení soupeře o šest minut později. Směr Doucoureho střely změnil lehkou tečí Schlupp a snížil na 2-1. Další šance na vyrovnání už si hosté ve zbytku zápasu nevypracovali, a tak si Rudí ďáblové připsali těsné vítězství 2:1.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
neyto

1:0

Reagovat
Kuba94

Musíme vyhrát, žádnou ztrát už. Tak aspoň 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele