3. kolo
22.08.2022 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Jadon Sancho (© AFP)

Manchester United ve šlágru kola porazil Liverpool

Liverpool prohloubil špatný start do sezony o další zápas a tentokrát ho to bude hodně mrzet. Padl totiž na půdě svého velkého rivala, Manchesteru United. Problémy dělal jeho obraně zejména Marcus Rashford. Salahovo snížení už z pohledu Reds prakticky nic neznamenalo.

Liverpool cestoval do Manchesteru s přáním konečně vyhrát, protože zatím rozhodně neprožívá ideální start do sezony. To samé se ale dá říct i o jeho pondělním soupeři, slovutném Manchesteru United. Rudí ďáblové navíc měli Liverpoolu co vracet, protože jejich vzájemné duely v minulé sezoně pro ně skončily debaklem. Liverpool se dnes musel obejít bez střelce Darwina Núñeze, který pyká za karty.

Kapitánskou páskou domácích United navlékl Bruno Fernandes, kterému kryli záda Eriksen s McTominayem. Ofenzivní složku domácích měli na starost Elanga, Sancho a Rashford. Liverpool vsadil na osvědčená jména jako Salah, Henderson nebo Firmino, své místo v základu si našel i Elliott.

Ten Hagovi svěřenci se do ostře sledovaného šlágru pustili s vervou a v desáté minutě si musela hostující obrana pořádně oddechnout. Bruno Fernandes dokázal ve skluzu posunout míč na Elangu, který ale tváří v tvář Alissonovi trefil jen tyč! Mnohem lépe se to ale povedlo kolegovi Jadonu Sanchovi. Po šesti minutách Elanga oslovil mladého křídelníka na středu vápna. Sancho si položil prvního obránce a pak neomylně zamířil k tyči!

United jako by se smilovali na nemohoucností Liverpoolu, další branku si dali málem sami. Tři minuty před koncem první půle se po rohovém kopu odrazilo míč k nohám Bruna Fernandese, který jej naprosto nepochopitelně napálil do vlastní brány! Měl proto obrovské štěstí, že na brankové čáře stál Lisandro Martínez a jeho minule napravil razantním odkopem.

Na druhou polovinu utkání se dostavil Anthony Martial, který vystřídal jmenovce Elangu. A bylo to střídání, k němuž si Ten Hag může gratulovat. V 53. minutě totiž právě Martial vyslal povedenou kolmicí do úniku Marcuse Rashforda a mladý Angličan přesnou ranou překonal brazilskou oporu v bráně Liverpoolu - 2:0.

United svého soka jasně přehrávali a Rashford poslal Alissonovi další varování. Jeho rána ze 76. minuty ale prosvištěla kousek nad břevnem. De Gea měl práce mnohem méně, ale přesto inkasoval. Osm minut před koncem nejprve vyrazil krásnou ránu Carvalha, jenže pohotový Salah hlavou dopravil míč do sítě.

Víc už ale Liverpool nedokázal a ve šlágru kola padl na půdě United! Jeho aktivita přišla příliš pozdě a manko jedné branky už Reds dohnat nedokázali. Zůstávají tak po třech kolech Premier League stále bez výhry a prodlužují svůj špatný start do nového ročníku.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 nebo 0:6

Reagovat
Infernoqt

1-6

Reagovat
smazaný uživatel

4,7-4,49. Výhra hostu o 3 a více -přesně o 2 goly. Jeden z nich.

Reagovat
smazaný uživatel

Napsal jsem to opačně-pardon, unava po noční.

Reagovat
Kocour Klapuška

Omluva prijata

Reagovat
smazaný uživatel

Že dík. Nějak pozdě mě chodí upozornění na příspěvky. Jsem tu cca 3 hodky s malými přestávkami, ale až ted to na mě vyjelo. Ono ef by potřeboval daleko více vylepšení. Aktuálně to tipáč vidí takto 5-4,86. Přesně o 2 -o 3 a více. Ted to mám správně .

Reagovat
srandamač

a přitom stačilo dát výhru domácích za 4,9

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jednoduché.

Reagovat
fcb+mufc

3-1,kurwa,kež by

Reagovat
Devil

Nunez nehraje.....takže pouze O:5

Reagovat
Class 92

Glazerovci opuste Manchester United FC.

Hrabejte si někde jinde!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 (Salah 3x, Diaz + Casemiro redka)

Reagovat
scholes18

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

Redka určitě bude

1:3

Reagovat
Pharrell

1:4

Reagovat
waynemarkrooney

2:2

Reagovat
Dirtyfoxx420

Tyyy vole, každou sezónu máme nějaky mizerný období. Tak teď to máme rovnou na začatku sezóny, ale takhle se o titul nehraje borci. A na absence se nemůžeme vymlouvat.. z těhle tří zápasů by mělo být minimálně 6-7 bodů a ne 2..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele