20. kolo
14.01.2023 13:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Marcus Rashford a Rodri (© AFP)

Manchester United otočil zápas a v derby slaví vítězství

Šlágr 20. kola v podobě manchesterského derby vyhrál Manchester United. Domácí sice prohrávali, když se v 61. minutě trefil hlavou střídající Grealish, ale během čtyř minut dokázali utkání otočit. Sporným gólem vyrovnal v 78. minutě Fernandes a v 82. minutě se prosadil Rashford, který potvrdil svým osmým gólem v posledních sedmi zápasech výbornou formu a rozhodl o vítězství Rudých ďáblů.

United vstoupili do utkání aktivněji a v 11. minutě si vypracovali první vážnější šanci. Fernandes obdržel od jednoho ze spoluhráčů přesnou přihrávku do pokutového území a ze slibné pozice vypálil na bránu, jeho rána však skončila o kousek vedle. Hosté odpověděli ve 24. minutě, kdy se k dorážce v malém vápně dostal Haaland, ale jeho střelu zblokoval jeden z obránců soupeře.

Ve 34. minutě mohli jít domácí do vedení, Rashford v šestnáctce nebezpečně zakončoval, ovšem do dráhy jeho pokusu se vložil hostující obránce a zabránil vstřelení gólu. O čtyři minuty to byl znovu anglický útočník, jenž se po krásné kombinaci objevil sám před brankářem, nicméně ani tentokrát neuspěl a s jeho pokusem po zemi si bez problému poradil Ederson. Poslední šanci prvního poločasu si připsal v nastaveném čase Walker, jehož dalekonosná střela skončila kousek vedle pravé tyče.

Do druhého poločasu udělal Erik ten Hag jednu změnu v poli, nevýrazného Martiala nahradil Garnacho. O deset minut později se střídalo i na druhé straně, Pep Guardiola stáhl Fodena a na jeho místo poslal Grealishe.

Diváci se dočkali první branky v zápase v 61. minutě. Na pěkný De Bruyneho centr si naskočil právě střídající Grealish a hlavou umístil míč nechytatelně pod břevno. United se na inkasovaný gól snažili okamžitě reagovat, nicméně jejich útočná snaha končila buď na dobře fungující obraně City, nebo nepřesnou kombinací ve finální fázi. V 64. minutě se provinil nedovoleným zákrokem Eriksen a za své počínání po právu viděl žlutou kartu.

V 80. minutě se Rudí ďáblové konečně dočkali. Casemiro vysunul přihrávkou za obranu Fernandese a ten střelou doprostřed překonal Edersona. Rozhodčí nejdříve odpískal ofsajd, ale po zhlédnutí videa branku uznal, a domácí tak mohli slavit. Již za dvě minuty se skóre měnilo znovu. Garnacho se chytře obtočil kolem obránce a přihrávkou našel Rashforda, který se ocitl sám před brankářem, a přesným zakončením pak skóroval na 2:1. V závěru zápasu si ještě za tvrdé zákroky připsali žluté karty Casemiro a Fred.

Manchester United si jednogólový náskok pohlídal a ve 189. derby získal cenné tři body, čímž se posunul na průběžnou třetí příčku. Z ní nyní ztrácí bod právě na City.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
fcb+mufc

2-1

Reagovat
MCFC_8

1:3

Reagovat
Devil

EtH udělal s týmem velký pokrok....ale tady bych zůstal nohama na zemi a upřímně- za remízu bych byl rád!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Antony Rasford- Haland

Reagovat
pesky passer-by

Snad vyhra United. S tymto kadrom sa City konkurovat neda, len okabatit

Reagovat
smazaný uživatel

Bych se smíchy posral., kdyby fakt Arsenal letos vyhrál ligu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele