11. kolo
16.10.2022 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Cristiano Ronaldo (© AFP)

Manchester United doma remizoval s Newcastlem

V 11. kole Manchester United přivítal na Old Trafford Newcastle. Největší šanci v prvním poločase měl hostující Joelinton, jenž v dobré pozici nejdříve nastřelil hlavou břevno a z následné dorážky orazítkoval levou tyč. V druhém poločase měli více ze hry domácí, ale nabídnuté příležitosti nedokázali proměnit a ve vyložené šanci selhal v nastaveném čase Rashford. Red Devils po nepříliš povedeném výkonu gól nevstřelili, a tak utkání skončilo bezbrankovou remízou 0:0.

Manchester United si od začátku zápasu vypracoval mírnou herní převahu, kterou chtěl ve 13. minutě zužitkovat Sancho, ale jeho střela ze střední vzdálenosti mířila nad. Hosté měli obrovskou šanci ve 25. minutě, když po pěkném centru zakončoval nadvakrát Joelinton, avšak jeho pokus nejdříve rozezněl břevno a následná dorážka skončila na levé tyči. Ve 38. minutě se v dobré pozici objevil Antony, nicméně jeho pěknou střelu k levé tyči pokryl připravený Pope.

Ve 41. minutě se po samostatné akci rozhodl ke střele Fernandes, ovšem jeho pokus z hranice vápna výborně zblokovala obrana Newcastlu. Ve 43. minutě tvrdě zajel do protihráče hostující Burn a za svůj zákrok právem viděl žlutou kartu. Ve zbytku prvního poločasu už se ani jeden z týmů do vyložené šance nedostal, a tak se šlo do šaten za stavu 0:0.

Po přestávce už se hrál o něco svižnější fotbal z obou stran a první velkou šanci v úvodu druhého poločasu měli hosté. V pokutovém území obdržel pěknou přihrávku Wilson, ale jeho rána o chloupek minula pravou tyč. O minutu později vstřelil na druhé straně gól Ronaldo, jeho branka však nemohla být uznána z důvodu ofsajdového postavení. V 58. minutě se domácí dožadovali pokutového kopu. Do hry nakonec musel vstoupit VAR, který nedovolený zákrok hostů vyloučil a penalta se nepískala.

Další dvacetiminutovka vyloženou šanci nepřinesla, a tak oba trenéři sáhli ke změnám v sestavě. Nevýrazného Ronalda nahradil Rashford a na straně hostů skončili v utkání Guimarães, Burn a Wilson, na jejichž místo přišli Willock, Targett a Wood.

V 82. minutě se prudkou střelou z přímého kopu prezentoval Rashford, ale jeho pokus proletěl těsně nad břevnem. V 89. minutě zase selhal v dobré příležitosti Fred, který z ideální pozice minul bránu. V nastaveném čase si ještě Manchester United vypracoval jednu vyloženou šanci, když Rashford zblízka zakončoval hlavou, nicméně nasměřoval svůj pokus vedle. Diváci se nakonec gólu na Old Trafford nedočkali, a tak oba týmy získaly bod.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
kissak

toto bude velmi zajímavý zápas ve kterém buď potvrdíme stoupající formu a nebo odjedeme s ostudou

Reagovat
Beros

Proč s ostudou? I kdybychom prohráli, tak nevěřím tomu, že by to bylo víc jak o gól...

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Blackprince

united win

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele