17. kolo
27.12.2022 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Anthony Martial (© AFP)

Manchester doma nezaváhal

Rudí ďáblové v 17. kole Premier League porazili na Old Trafford Nottingham. Skóre zápasu otevřel ve 20. minutě Rashford, který se prosadil po rohovém kopu. O dvě minuty později anglický útočník asistoval Martialovi, jenž přesnou střelou k tyči zvýšil na 2:0. Vítězství definitivně stvrdil v 87. minutě střídající Fred. Manchester nyní ztrácí jen bod na čtvrtý Tottenham, navíc má jeden zápas k dobru.

Již v 6. minutě mohl otevřít skóre zápasu Malacia, který zakončoval zblízka, ale jeho pokus směřující do levé části branky výborně vystihl Hennessey, jenž dokázal míč vytáhnout na tyč. Ve 20. minutě už bylo na domácí straně veseleji. Eriksen rozehrál rohový kop, balón se dostal až k dobře postavenému Rashfordovi, ten ho uklidil k levé tyčce a poslal United do vedení. Hráči Nottinghamu se ani nestačili vzpamatovat a Hennessey lovil merunu ze sítě podruhé. Ve 22. minutě Rashford našel krásnou přihrávkou Martiala, který přesně zakončil po zemi k levé tyči. Ve 41. minutě se gólu dočkali i hosté, nicméně Bolyho branku nakonec odvolal VAR, jelikož se jednalo o ofsajd.

Po přestávce měl herní převahu opět domácí tým. V 56. minutě mohl přidat další branku Antony, ovšem jeho střelu k levé části brankové konstrukce bravurně zneškodnil Hennessey. V 60. minutě se zase do šance dostal Martial, nicméně ani on na hostujícího gólmana nevyzrál. Steve Cooper na lavičce Nottinghamu reagoval na nepříznivý vývoj zápasu několika střídáními a do hry poslal hned čtyři nové tváře. V 68. minutě se ve vápně objevil Rashford, avšak proti jeho slibnému pokusu znovu skvěle zasáhl Hennessey. V 70. minutě se na druhé straně proti střele Johnsona vyznamenal de Gea, a nepřipustil tak změnu skóre.

V 87. minutě definitivně rozhodl o vítězství domácího týmu Fred, který se ve vápně prosadil střelou k pravé tyčce. United doma nezaváhali a nyní je dělí pouze bod od čtvrtého Tottenhamu, navíc mají zápas k dobru. Nottingham naopak klesl na předposlední 19. příčku.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
fcb+mufc

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
Championship

1

Reagovat
oli9

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele