14. kolo
29.10.2022 16:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Callum Wilson (© AFP)

Newcastle deklasoval Aston Villu

Domácí byli po celý zápas jasně lepším týmem a jejich aktivitu zužitkoval na konci prvního poločasu Wilson, který se trefil z penalty. Po přestávce Magpies soupeře během deseti minut úplně rozložili a přidali další tři branky. Nejdříve se hlavou prosadil opět Wilson a po něm vstřelili branky Joelinton a Almirón. Aston Villa si za celé utkání nedokázala vytvořit žádnou vyloženou šanci, a dokonce nevystřelila ani jednou na bránu. Newcastle po dalším výborném výkonu vyhrál vysoko 4-0.

Newcastle zahrozil už ve 4. minutě, kdy povedený centr ze strany hlavou nebezpečně zakončoval Wilson, ale jeho pokus mířil těsně nad branku. V 18. minutě se zase po pěkné akci domácích objevil na hranici vápna Joelinton, avšak jeho střelu mířící k tyči bravurně zneškodnil Martínez.

Ve 33. minutě musel střídat kvůli zranění brankář Aston Villy Martínez, který se zranil při jednom z předchozích zákroků, v bráně ho nahradil Robin Olsen. Ve 44. minutě měl náhradní gólman hostů první práci. Po přesné kombinaci domácího týmu se před Olsenem sám zjevil Almirón, ale jeho pokus doprostřed brány si švédský brankář pohlídal.

Rozhodčí nastavil v prvním poločase 10 minut a Magpies toho využili. Ve 4. nastavené minutě zahrál hostující Young v pokutovém území rukou a rozhodčí odpískal penaltu. K té se postavil Wilson a střelou doprostřed branky otevřel skóre utkání. V poslední minutě první půlky se znovu prosadil Wilson, nicméně jeho gól nemohl být uznán z důvodu ofsajdu.

Po přestávce domácí rozjeli gólovou smršť. V 56. minutě se Trippier prezentoval přesným centrem do vápna, kde se do vzduchu vyšvihl Wilson a hlavičkou k levé tyči zvýšil vedení domácího týmu. O 4 minuty později se po skrumáži v pokutovém území hostů dostal k míči Joelinton a dorážkou vstřelil třetí branku Magpies.

Gólovou desetiminutovku domácích uzavřel v 67. minutě Almirón, jenž se odhodlal ke střele kousek za vápnem a jeho pokus si nádherně našel cestu do levé šibenice. V 78. minutě už to mohlo být 5-0, ale Murphy svou pohlednou samostatnou akci, po které pronikl až sám před brankáře, zakončil pouze do pravé tyče. Hosté se v celém utkání nedostali ani do jedné šance a dokonce nevystřelili jedinkrát na bránu soupeře.

Newcastle si pohodlný náskok ve zbytku zápasu pohlídal a po dalším výborném výkonu vyhrál nad Aston Villou vysoko 4-0.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Proč je na NC vyžší kurz, než ve 12. kole s Evertonem????

Reagovat
kissak

Asi proto, že Villa je ve větších sračkách.

Reagovat
smazaný uživatel

A proto je vyžší kurz .

Reagovat
kissak

Tak je Villa asi v nižších sračkách.

Reagovat
Kadlitko

Kolik je povoleno střídání v anglické lize ? Já měl za to, že pět. Ale koukám, že Newcastle sřídal 6x

Reagovat
NuFc23

Ak je zranenie hraca tymu na zaklade otrasu alebo podozreniu z otrasu mozgu, tak sa automaticky odomyka druhemu tymu moznost +1 striedanie a trener Newcastlu je prvy, ktory to v PL vyuzil

Reagovat
Kadlitko

Aha. To jsem netušil. Díky za vysvětlení

Reagovat
NuFc23

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele