10. kolo
08.10.2022 16:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Bruno Guimaraes (© AFP)

Newcastle vysoko deklasoval hostující Brentford

Do zajímavé formy se dostává Newcastle United. Ten si totiž připsal druhou vysokou výhru v řadě, když na vlastním stadiónu rozstřílel Brentford vysoko 5:1. Hosté se přitom po deseti minutách málem dostali do vedení, jenže VAR jejich úvodní branku zrušil a od té doby už bylo na hřišti jen jedno mužstvo.

Jako první zahrozili hosté, v desáté minutě totiž Baptiste prodloužil míč z hloubky pole na Toneyho, ten míč ale mezi nohama pustil na Mbeuma, který z hranice vápna prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Radost mu však po minutové kontrole zkazil videorozhodčí, který posoudil počínání jeho kolegy Toneyho jako ofsajdové a branka tak nemohla být uznána.

Pak už se rozjel Newcastle. Po krásném centru Trippiera se na zadní tyči objevil zcela osamocený Guimaraes a hlavičkou na zadní tyč otevřel skóre zápasu. O pět minut později předvedl hrozivou minelu v rozehrávce brankář Raya, který našel jen kopačky útočníka Wilsona. Ten nezpanikařil a balón ještě předložil před prázdnou branku Murphymu, který už snadno skóroval.

Po změně stran se Brentford ještě na chvíli vzchopil a pokusil se dostat zpět do hry. Ránu Mbeuma zlikvidoval brankář Pope, po následném centru ale zahrál rukou obránce Burn a kopala se penalta. K té se postavil útočník Toney a chladnokrevně ji proměnil.

Brentford byl ale na dostřel jen nějaké dvě minuty, pak totiž ve středu lacině přišel o míč, hvězda zápasu Guimaraes se ze střední vzdálenosti opřela do míče a trefila se přesně k pravé tyči Rayovy branky.

Poslední dva přesné zásahy si domácí schovali do poslední desetiminutovky. Nejprve předvedl další strašlivou chybu stoper Pinnock, který dal krátkou malou domů, čehož naplno využil číhající Almiron, obešel brankáře a do prázdné branky poslal čtvrtý gól. Neštastník Pinnock pak dílo zkázy dokonal v nastaveném čase, když si do vlastní svatyně srazil Joelintův centr a upravil tak na konečných 5:1 pro Newcastle.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele