20. kolo
15.01.2023 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Alexander Isak (© AFP)

Howeův Newcastle s řádnou dávkou štěstí porazil Fulham

Sny fanoušků Newcastlu o Lize mistrů žijí i nadále, "Straky" na domácí půdě přetlačily Fulham. Jedinou branku utkání vstřelil v 89. minutě Aleksandar Isak.

Bruno Guimarães vymyslel v páté minutě skvělou průnikovou přihrávku na Seana Longstaffa, střela mladého anglického záložníka však byla zblokována na roh. I ve zbytku první půle byli aktivnější domácí, v 39. minutě výtečně ve středu hřiště obehrál Harrisona Reeda Fabian Shär a vyslal krásnou přihrávku na Calluma Wilsona, který v souboji přetlačil Tima Reama a nebezpečně vystřelil, brankář Leno však byl pozorný a vytěsnil míč na roh.

Anglický reprezentační útočník se ještě v nastaveném čase pokusil německého gólmana překonat, ale jeho střela z kraje vápna neměla dostatečnou razanci, a tak se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

I v druhém poločase byl k vidění tlak Newcastlu United, nicméně domácí střelci se ne a ne prosadit. Hlavička Wilsona po rohovém kopu nebyla přesná, z přímého kopu pak přízemní střelou orazítkoval Schär pouze pravou tyč Lenovy branky, dorážka Miguela Almiróna pak byla sražena na roh.

V 68. minutě však byl ve vápně Newcastlu faulován Decordova-Reid, následnou penaltu Aleksandar Mitrović sice i přes podklouznutí proměnil, z opakovaného záběru však vyšlo najevo, že srbský útočník při svém pádu trefil míč dvakrát, a tak nemohla být penalta uznána.

V 77. minutě předvedl krásný únik střídající Isak, který následně přihrál do běhu Saint-Maximinovi. Ten poslal míč před branku, kde na něj jen těsně nedosáhl Wilson. Akce však pokračovala, nicméně střela Saint-Maximina letěla jen těsně vedle Lenovy branky.

Newcastle se přeci jen v 89. minutě dočkal úvodní branky. Závěrečný nápor již obrana hostů neodvrátila, centr do vápna si našel Wilson, který přiťukl míč osamocenému Isakovi. Ten bez problémů dopravil hlavou míč do odkryté sítě. Fulham na inkasovanou branku zareagovat nedokázal, i přes prohru se nachází na šesté příčce, domácímu Newcastlu patří třetí místo.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Newcastle ještě neprohrál vypsaný jako favorit. Měl na to 11 pokusu. Jen tak dále.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele